Deputatul Mircia Giurgiu a trecut la PSD

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 17:45
1843 citiri
Deputatul Mircia Giurgiu a trecut la PSD
Foto: politicalocala.ro

Deputatul independent Mircia Giurgiu a anuntat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, ca va activa in grupul parlamentar PSD.

Giurgiu fost membru democrat-liberal pana in mai 2011. Biroul Permanent National al PDL a adoptat in unanimitate, pe 21 martie 2011, o hotarare prin care Mircia Giurgiu era propus pentru excluderea din partid din cauza faptului ca a votat pentru motiunea de cenzura a Opozitiei, din data de 16 martie 2011, in urma careia Guvernul Boc a rezistat.

Parlamentarii premianti: Cine sunt si ce au facut cei mai activi dintre alesi

Fostul deputat democrat-liberal a explicat, vineri, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca nu va candida individual la alegerile parlamentare din 9 decembrie, ci din partea unei formatiuni politice. El a afirmat ca urma sa ia o decizie in zilele urmatoare, dar ca "cu siguranta nu" se va intoarce sa candideze pentru PDL.

La precizarea ca USL si PP-DD sunt celelalte doua formatiuni politice care au sanse reale sa intre in viitorul Parlament, exceptand UDMR, deputatul a recunoscut ca nu va candida pentru Partidul Poporului.

"Am fost dat afara de acolo (PDL - n.red.) fiindca am votat impotriva modificarii Codului muncii. Eu provin din lumea sindicala si nu puteam sa fiu de acord cu acele masuri. Si dupa ce am votat, am fost dat afara. Eu am votat pe fata, nu am ascuns, am spus de la inceput ca nu sunt de acord, adica eu m-am dus in Parlament sa fac treaba, nu sa tai. Taiatul e cel mai usor. Si n-am cum sa ma intorc inapoi (in PDL - n. red.) N-am nimic cu ei, dar nu pot.

Datorita votului din Parlament m-au data afara, fiindca am votat impotriva taierii salariilor si pensiilor, impotriva modificarii Codului muncii, impotriva taierii indemnizatiilor la mame si apoi multe altele. Tot ce s-a hotarat am fost impotriva. Oricum o duc destul de rau oamenii acum, dar daca le mai si taiem din ce au? Niciodata n-am fost de acord, tot timpul am spus ca trebuie sa gasim si alte solutii si nu taieri", a spus Mircia Giurgiu.

F.N.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Mircia Giurgiu trecere PSD, #Mircia Giurgiu grup parlamentar PSD , #parlamentari