Gaselnita parlamentarilor ca sa poata folosi masina de serviciu si in vacanta

Duminica, 03 Iulie 2016, ora 09:16
11075 citiri
Gaselnita parlamentarilor ca sa poata folosi masina de serviciu si in vacanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentarii au intrat oficial in vacanta, dar alesii au gasit o portita ca sa poata folosi masina de serviciu si in aceasta perioada. Astfel, aproape toate comisiile din Camera Deputatilor cer sa lucreze in vacanta, ca sa discute ce nu au facut in timpul anului.

Din cele 26 de comisii ale Camerei Deputatilor, 24 au cerut sa munceasca in timpul vacantei parlamentare din iulie si august pentru a rezolva restante, iar sefii acestora vor putea beneficia, pentru prima data in ultimii doi ani, de cand masura a fost interzisa, de masini pentru transportul la diverse "actiuni neprogramate".

In ultimii doi ani, din ratiuni financiare, utilizarea masinilor din parcul auto al Camerei Deputatilor a fost interzisa pe perioada vacantei parlamentare de vara, la propunerea presedintelui de atunci al forului, Valeriu Zgonea. Astfel, deputatii care doreau sa vina la Parlament pentru diverse actiuni puteau folosi doar o suma forfetara fixa pentru a-si asigura transportul.

In sedinta de luni, 27 iunie, Camera Deputatilor si-a stabilit programul de lucru pentru perioada vacantei, 22 din cele 26 de comisii solicitand aprobarea pentru a lucra in timpul verii. Potrivit unei hotarari adoptate de Biroul Permanent al forului, "presedintii comisiilor pot solicita Presedintelui Camerei Deputatilor, motivat, utilizarea autoturismelor repartizate comisiilor in vederea participarii, in perioada vacantei parlamentare, la actiuni neprogramate".

Masura a fost adoptata de conducerea Camerei fara dezbateri. Singurele comisii care nu au cerut sa lucreze pe timpul vacantei sunt comisia pentru drepturile omului, comisia pentru egalitate de sanse, comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii si comisia pentru statut.

Iata care sunt comisiile parlamentare

Deputatii au motivat necesitatea de a lucra in iulie si august prin prisma volumului mare de proiecte ramase nediscutate in timpul sesiunii ordinare.

Tot inainte de vacanta, parlamentarii care si-au angajat rudele in cabinet si-au votat propria amnistie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#parlamentari masina vacanta , #parlamentari
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Parlamentarii stiu sa gaseasca solutii legale pentru a profita de
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5