Hrebenciuc, Antonescu si Voiculescu - cele mai putine prezente la voturile finale din Parlament

Marti, 24 Mai 2011, ora 16:30
2228 citiri
Hrebenciuc, Antonescu si Voiculescu - cele mai putine prezente la voturile finale din Parlament
Foto: Academia Catavencu

Viorel Hrebenciuc, Bogdan Niculescu Duvaz, Crin Antonescu si Dan Voiculescu sunt parlamentarii cu cele mai putine prezente la voturile finale, arata un raport al IPP referitor la activitatea parlamentara in primii doi ani de mandat.

Potrivit raportului prezentat marti de IPP, in perioada decembrie 2008- decembrie 2010, la Camera Deputatilor, Ovidiu Victor Gant (minoritati) cu 99,50%, Iustin Arghir (PDL) cu 98,90% si Gheorge Ciobanu (PDL) 98, 40% se gasesc in topul celor cu cele mai multe prezente la voturile finale asupra proiectelor de legi. La polul opus se afla Doru Frunzulica cu 23,60 %, Bogdan Niculescu Duvaz cu 20,80% si Viorel Hrebenciuc, cu doar 16,70%, acesta fiind ultimul din clasamentul prezentei pentru voturile finale. Toti cei trei sunt deputati PSD.

La Senat, bilantul IPP arata ca cel mai constincios parlamentar este Gheorghe David (PDL) cu un procent al prezentei la voturile finale de 97,70%. Acesta este urmat tot de un senator democrat-liberal, Vasile Borza, cu 93, 90% si de Ion Ruset, tot parlamentar al PDL, cu 93,70%. La opul opus al clasamentului prezentei la voturile finale din Senat se gasesc Ion Ghise (PNL) cu 9,60%, Dan Voiculescu (PC) cu 7,50%, ultimul dintre senatori fiind Crin Antonescu (PNL) cu doar 1,30%.

IPP: Adevaratul partid de opozitie in Parlament este PSD, PNL e o mare dezamagire

Violeta Alexandru, director al IPP, a declarat ca "adevaratul partid de Opozitie in Parlament este PSD" cu un grup parlamentar foarte eficient condus, si ca marea "dezamagire" este PNL.

"Pentru noi este o mare dezamagire PNL, nu credem ca asa cum arata lucrurile in acest moment el nu se poate numi un partid parlamentar eficient. La Camera, asa cum stiti liderul de grup este (n.r., Calin Popescu) Tariceanu, care el insusi nu prea este la Camera si atunci joaca un rol informal de lider fostul ministru al sanatatii (n.r., Eugen) Nicolaescu. Adevaratul partid de Opozitie in Parlament este PSD, cu un grup parlamentar, mai ales la Camera Deputatilor, foarte eficient, de fapt cu cuplul Mircea Dusa -Aura Vasile care reuseste sa fie destul de prompt. Ei sunt foarte vocali, dar nu si foarte consistenti in ceea ce priveste eficientizarea activitatii Parlamentului", a declarat directorul Institutului de Politici Publice, Violeta Alexandru.

In acest sens, raportul IPP arata, de exemplu, ca in perioada decembrie 2008-decembrie 2010, PSD a interpelat autoritatile statului, la Camera Deputatilor, de 1.245 de ori, in timp ce PDL a totalizat 698 de interpelari, iar PNL 549. La Senat, PSD a ajuns la 452 de interpelari, PNL la 375, iar PDL la 265.

Violeta Alexandru a mai precizat ca i-a propus lui Victor Ponta sa lucreze "impreuna la depunerea unor modificari la regulament care sa sanctioneze drastic secretarii atunci cand nu consemneaza cum trebuie voturile din plen pentru ca regulamentul nu este chiar foarte clar in privinta responsabilitatii pentru situatiile gen 15 septembrie de anul trecut (n.r.- votul final pentru legea pensiilor)".

Madalin Voicu a luat cuvantul o singura data la Parlament, Anghel Iordanescu doar de doua ori

Deputatul PSD Madalin Voicu si senatorul Anghel Iordanescu, devenit membru al UNPR, se afla printre parlamentarii care nu au avut interventii de la tribuna Parlamentului, se mai arata in acelasi raport.

Deputatii care au luat doar o singura data cuvantul in plenul Camerei sunt Florin Anghel (PDL), Dumitru Boabes (PSD), Sorin Buta (PDL), Ileana Cristina Dumitrache (PSD), Stelian Ghita (PDL), Constantin Mazilu (independent), Palfi Mozes Zoltan (UDMR), Stefan Seremi (PDL), Claudiu Taga, trecut in raport membru al PNL, dar plecat recent la deputatii-independenti din UNPR, Razvan Turea (independent) si Madalin Voicu (PSD). IPP nu precizeaza insa daca acea singura interventie este cea cand respectivii au depus juramantul in plen, fiind posibil insa sa fie chiar aceasta situatie.

La Senat, Costantin Tamaga (PSD), Gheorghe Saghian (PSD) au luat cuvatul in plen, potrivit raportului IPP, doar o singura data, in timp ce Anghel Iordanescu (grupul mixt), Constantin Sever Cibu (grupul mixt), Ioan Mang (PSD), Tudor Pantaru (PDL) si Vasile Nistor (PDL) doar de doua ori.

Lipsa de eficienta a unor parlamentari nu consta doar in prezenta lor la tribuna Parlamentului, ci se rasfrange si la capitolul initative legislative depuse la Camera Deputatilor si Senat care nu au fost adoptate, mai spune IPP. Cel mai ineficient deputat la acest capitol este Dan Pasat (PDL) care a depus in perioada monitorizata de IPP sase initiative, insa nici una nu a devenit lege. In aceeasi categorie se afla, printre altii, si Carmen Moldovan (PSD), Marin Boabes (PDL) si Pal Arpad (UDMR), toti acestia depunand cate 5 initiative, insa fara rezultat.

La Senat, potrivit raportului, Mircea Cinteza (PDL) a depus 10 initiative si nici una nu a devenit lege. In aceeasi situatie se mai gasesc, printre altii, Verestoy Attila (UDMR), Serban Mihailescu (grupul mixt-UNPR), Tiberiu Bokor (UDMR) si Anghel Iordanescu (grupul mixt-UNPR), care au depus sub 10 initiative, insa nici una nu a avut sorti de izbanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#prezenta parlament, #Crin Antonescu chiul Parlament, #raport IPP parlamentari , #parlamentari