Legea ce ii scapa pe alesii care si-au angajat rudele, din nou pe masa CCR

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 08:20
1767 citiri
Legea ce ii scapa pe alesii care si-au angajat rudele, din nou pe masa CCR

Judecatorii Curtii Constitutionale discuta, marti, sesizarea privind proiectul de lege prin care este dezincriminat conflictul de interese pentru parlamentarii care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare inainte de anul 2013.

Curtea Constitutionala trebuia initial sa discute aceasta sesizare pe 14 septembrie, insa judecatorii au decis sa amane solutionarea cazului pentru 22 septembrie.

In acea sedinta, CCR a luat hotararea de a repune pe rol dosarul, astfel incat partile implicate vor fi audiate din nou. Judecatorii au cerut si date suplimentare de la Agentia Nationala de Integritate.

"S-a facut un referat suplimentar si s-au primit niste documente de la Agentia Nationala de Integritate, acum doua zile. Am solicitat noi niste date suplimentare de la ANI, ca sa fie foarte clar si, pentru examinarea acestor documente precum si a problemelor foarte complexe pe care le presupune aceasta lege, am dispus reluarea dezbaterilor pe 4 octombrie", a declarat presedinte CCR, Valer Dorneanu, la finalul sedintei din 22 septembrie.

Legea care prevede ca alesii care si-au angajat rudele la cabinetul parlamentar inainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzati de conflict de interese, initiata de catre Daniel Florea si Florin Iordache (PSD) si de Marton Arpad (UDMR), a fost atacata la CCR de 98 de deputati.

Textul sesizarii a fost semnat de 76 de deputati PSD, 13 UDMR, 9 reprezentanti ai minoritatilor si un liberal.

Potrivit sesizarii, doar Inalta Curte de Casatie si Justitie interpreteaza si se ocupa de aplicarea unitara a legii, astfel incat legea de interpretare adoptata de Parlament "ar putea conduce la un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si ICCJ si Justitie, incalcandu-se dispozitiile art. 1 alin. (4) din Constitutia Romaniei".

Semnatarii sesizarii atrag atentia si ca acest proiect are "efecte retroactive" si reprezinta chiar "o subtila dezincriminare retroactiva, o amnistie".

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: NEWS.RO