Mircea Andrei (PDL): Parlamentarii USL isi vor dona indemnizatiile intre ei

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 15:31
2685 citiri
Mircea Andrei (PDL): Parlamentarii USL isi vor dona indemnizatiile intre ei
Foto: jurnalul.ro

Senatorul PDL Mircea Andrei a declarat ca parlamentarii USL "isi vor dona intre ei" indemnizatiile parlamentare pe care au spus ca le vor da unor organizatii de caritate, in conditiile in care au anuntat ca boicoteaza lucrarile Parlamentului.

"Statul a platit banii astia, cui sa doneze? Statul are cheltuiala deja. Sa doneze intre ei, probabil. Este posibil si sa faca acte de caritate, dar acei bani sunt platiti de catre statul roman sa stai in Parlament si sa asiguri exercitiul parlamentar, nu sa stai acasa si sa-i donezi la nu mai stiu ce fundatie sau in nu stiu ce scop, lucruri care deja devin incontrolabile", a precizat senatorul PDL, pentru Ziare.com.

Totodata, Mircea Andrei critica parlamentarii USL, despre care spune ca vor si sa stea acasa, si sa ia banii, dar si sa aiba avantaje parlamentare.

"Nu stiu ce fel de greva este asta. Cel putin, in domeniul sindical, atunci cand este greva, nu-ti iei banii. Ei vor sa-si ia si banii, sa aiba si avantajele parlamentare. Statul le plateste chirie la hotel, masina, sofer, secretara, suma forfetara.

Vor sa aiba toate aceste avantaje si sa faca chestia asta demagogica, care nu se indreapta catre nicaieri. Noi vom asigura majoritatea si procesul legislativ va curge in continuare", a declarat presedintele PDL Arges.

Senatorul crede ca greva parlamentarilor USL nu are un aspect legal si ca nici regulamentul Camerei, nici cel al Parlamentului nu are nicio dispozitie in acest sens.

"Este o raspundere pe care USL-ul si-o asuma. Au fost votati de cetateni sa participe la procesul legislativ, nu sa faca greva. Este strict un exercitiu de imagine pe care USL-ul il face in dauna procesului legislativ", crede Mircea Andrei.

In PDL este mobilizare si concentrare, nu destabilizare

Senatorul PDL a facut referire si la situatia din cadrul partidului sau, afirmand ca acesta este "mobilizat si concentrat" in aceasta perioada, si nu destabilizat.

"PDL-ului i-a devenit mult mai clar faptul ca suntem in an electoral si trebuie sa se mobilizeze. Nu este o stare de destabilizare, este o stare de concentrare.

Si este bine ca s-a intamplat acest lucru pentru ca PDL-ul intrase intr-o uzura, intr-o monotonie a activitatii politice. Protestele si situatia creata l-au mobilizat", a explicat pedelistul.

Mircea Andrei a mai spus si ca vor aparea schimbari in partid doar daca se va ajunge la concluzia ca acestea vor fi in avantajul partidului.

Greva in Parlament

Parlamentarii USL au intrat in greva parlamentara, cerand demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate. Ei au anuntat ca nu vor mai participa la lucrarile Parlamentului, ca semn de protest fata de actiunile Puterii si ca singurele sedinta la care vor sa participe sunt cele legate de o eventuala demisie a Guvernului sau de declansare de alegeri anticipate.

Opozitia acuza derapaje democratice ale Puterii si sustin ca este nevoie de un guvern de tehnocrati care sa asigure organizarea de alegeri corecte.

Victor Ponta a precizat, luni, ca parlamentarii Opozitiei isi vor dona indemnizatiile de parlamentar, iar el o va da Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#Mircea Andrei, #Mircea Andrei senator PDL, #greva parlamentara, #PDL , #parlamentari