Noua majoritate nesimtita (Opinii)

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 23:59
8002 citiri
Noua majoritate nesimtita (Opinii)

USL nu a invatat nimic din anul turbulent pe care l-am incheiat cu limba scoasa, ca la maraton - cu deosebirea ca ghemul incalcit de meschinarii politice n-are nicio legatura cu spiritul olimpic.

Larga majoritate izvorata din lehamitea romanilor fata de clasa conducatoare se pregateste sa modifice luni Legea privind statutul deputatilor si al senatorilor. Ca sa ce?

Ca sa poata fi operate reducerile pentru cheltuielile de cazare ale parlamentarilor, spune Dan Radu Rusanu. Il completeaza Eugen Nicolicea: vor fi clarificate si unele aspecte legate de incompatibilitati, conflictul de interese, iar rudele alesilor nu vor mai putea fi angajate la birourile parlamentare. Multumim, boieri dumneavoastra!

Ceea ce nu transpare dintre stropii de miere scursi de pe buzele pretioase citesc in presa: potrivit draftului negociat de liderii de grup, cererea de retinere, arestare sau perchezitie a deputatului si senatorului trebuie "sa contina temeiul legal si motivele concrete in cazul respectiv care justifica masura solicitata", dar si "probele relevante" pentru care se cere o asemenea masura.

In actuala forma, actul normativ spune doar ca "cererea de retinere, arestare sau perchezitie a deputatului ori a senatorului se adreseaza presedintelui Camerei din care face parte de catre ministrul Justitiei". Fapt care, sa ne amintim, lasa loc la evenimente care genereaza cam multa sudoare si incertitudini pentru niste insi insemnati in frunte cu misiunea de a trudi in folosul contribuabililor.

Nu era suficient ca din cauza incompetentei de dictionar, Romania, care a stabilit la urne ca numarul parlamentarilor va fi redus la 300, a reusit sa dubleze aproape numarul acestora, ca sa nu mai aiba cineva vreun dubiu ca astora li se falfaie de vointa populara.

Acum, ca tot se poate vota in Parlament orice, mandate pe viata daca vor, prostituate moca daca vor, hasis de trei ori pe zi daca vor, boierii se pregatesc sa-si taie din cheltuieli, dar sa se acopere cu resurse pentru a le pune la loc.

Cata carte stiu astia se vede de 23 de ani! Iar lipsa de educatie si lecturi in materie le va putea spune in orice moment, fara angoase, caci prea putini au exercitiul gandirii, ca probele atasate la cererea de incuviintare a perchezitiei, arestarii sau retinerii nu sunt relevante. Ca si cand ar cunoaste semnificatia notiunii!

Adaugate la deranjul legat de alegerile de la CSM - care e pepsi! - si vointa unora de a desfiinta Agentia Nationala de Integritate, nabadaile parlamentarilor nostri degraba dornici de fofilare ne vor abona cu siguranta, sper ca nu are cineva vreun dubiu, la un raport de monitorizare mai crancen decat in perioada de pre-aderare.

Caci, vorba poetului sarbatorit mai ieri, "dintre-acestia tara noastra isi alege astazi solii".

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...