Opinie politica: Cine-l sanctioneaza pe Nicolicea si pe cei ca el?

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 09:27
7535 citiri
Opinie politica: Cine-l sanctioneaza pe Nicolicea si pe cei ca el?

Am vazut cum unul dintre jurnalistii respectati si urmariti pentru profesionalismul cu care isi exercita profesia, Moise Guran, a fost jignit cu o aroganta si nesimtire pe care nu mi-as fi imaginat ca le-as putea vedea azi la un parlamentar.

Da, despre deputatul PSD Eugen Nicolicea e vorba, parlamentarul care a socat luni seara prin tavalugul de injurii aduse unui jurnalist.

Vadit deranjat de vorbele lui Moise Guran, cel care ii reprosa practic efectele retroactivitatii incadrarii si interpretarii distincte a unor infractiuni, Nicolicea nu s-a mai putut abtine si a lasat deoparte comportamentul cumpatat.

Va dati seama cata ura si repulsie exista in acesti oameni, deranjati de anchetele derulate de DNA? Indarjirea cu care PSD vrea sa isi protejeze penalii a izbucnit, in direct.

Asta in cazul in care mai avea cineva dubii cu privire la miza actiunilor PSD de incetinire a Justitiei si regresul ce ne asteapta in cazul in care puterea va reveni in mana acestor oameni. Cum mai explica acum social-democratii sustinerea Justitiei cand ei rabufnesc efectiv atunci cand li se se aduc acuze? Daca nu ar fi adevaruri rostite, de unde deranjul?

Pe fondul euforiei succesului partial pe care si l-a atribuit in urma rezultatului de la locale, PSD isi arata coltii. Vrea totul sau nimic. Si asta s-a vazut si in halucinanta declaratie a lui Liviu Dragnea, "paine sau catuse".

Cine s-a sesizat in cazul lui? Imi pare ca suntem prea permisivi cu privire la aceste derapaje. Presa se zbate, nu tace, dar opinia publica ce zice? Cum reactioneaza si cum ii sanctioneaza pe cei care de-abia asteapta sa vada o justitie ingenuncheata?

Caci da, asta vrea PSD. Acelasi PSD care e condus de un lider condamnat, dar cu toate astea inca acceptat presedinte si coleg de partid. Sincer, singura explicatie pe care o vad in aceasta anomalie nu e decat ca membrii PSD vor sa fie precum Dragnea, acesta fiind modelul politic pe care vor sa-l urmeze. Si da, e un fapt ce explica reactia grosolana pe care am vazut-o luni seara.

Avem timp ca pana la alegerile din toamna sa intelegem cine e lupul cel rau din povestea cu Scufita. Cu un PSD dezlantuit, va fi vai si-amar pentru noi toti.

Pentru ca unui actor care nu tine cont de reguli si principii, nici macar cu forta nu i te poti opune! Nu trebuie sa permitem un regres al Romaniei in timp si spatiu. Responsabilitatea noastra este sa evoluam. Dar cu oameni care nu respecta legile si pentru care dispretul fata de om si justitie e bine consolidat, nu vad decat calea involutiei.

Cu cat alegatorii vor alimenta, prin vot, increderea in PSD, nimic nu se va schimba. Romanii sunt singurii care pot sanctiona PSD. In caz contrar, vom vedea cum, in continuare, PSD isi bate joc de tara si romani.

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte al Tineretului National Liberal.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...