Opinii: Parlamentarii erorii sau eroarea parlamentara?

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 13:22
1929 citiri
Opinii: Parlamentarii erorii sau eroarea parlamentara?

Se spune ca in orice tara cei care ajung in Parlament sunt niste oameni cu aptitudini peste media polulatiei tarii respective. Ma refer la aptitudini intelectuale, ca doar nu la sport. Se mai spune ca acestia sunt alesi pe spranceana din majoritatea membrilor partidelor ce formeaza parlamentul. Ei bine, astazi mi s-a intarit din nou certitudinea ca nu este asa.

Intr-o tara europeana cu o istorie de peste 2000 de ani, care se vrea in elita tarilor de prim rang de pe batranul continent, se intampla lucruri de domeniul SF.

Nu este greu sa te gandesti la Romania. O tara venita dupa 45 de ani de comunism si de inca 20 de ani de postcomunism in care au trebuit a fi inventate legi, structuri guvernamentale, partide politice si posturi cheie.

In aceasta Romanie ne traim si noi viata. Imi este sila de atatea discutii pro si contra, sketch-uri cu si despre presedinte si premier, talkshow-uri la diferite posturi de televiziune, injuraturi si promisiuni din partea "oamenilor de vaza" din Romania.

Romania a ajuns in genunchi, zbatandu-se sa iasa din nisipurile miscatoare ale imprumuturilor financiare. Din cauza cui? A celor ce ne-au condus in decursul timpului, din 1990 incoace.

Mi-as dori si eu sa dorm intr-un fotoliu de piele, sa iau salariu de parlamentar si sa am privilegii nemarginite. Suna fumos, dar oare este realizabil? Sigur ca da! Trebuie sa ai bani, tupeu, spate asigurat si rezistenta sporita la somn.

Daca te uiti la televizor sau citesti ziarele din Romania vezi ca pentru unii este un vis implinit.

Ce s-a intamplat zilele acestea in parlamentul acestei tari este de neinchipuit intr-o tara normala. Marea Adunare Nationala a lui Ceausescu era mic copil in comparatie cu parlamentul nostru. Acolo nu puteai sa dormi, ca te vedea Tovarasu'.

In zilele noastre nu te urmareste nici dracu' si daca totusi te vede un reporter, zici pur si simplu ca te gandeai cu ochii inchisi la o lege. Nimic mai simplu.

Sa votezi in conditiile actuale, de tensiune sociala maxima, o lege ce are ca obiect neimpozitarea pensiilor mici si scaderea TVA-ului pentru alimentele de baza, iar apoi sa apari in fata camerelor TV, sa te scuzi si sa zici nonsalant ca acest vot este gresit, este o stupiditate enorma.

Este si mai stupida reactia pentru ca ce s-a votat este un lucru bun pentru Romania, deci teoretic ar trebui sa fie o lege promulgata fara probleme.

Legile sunt trecute prin Parlament cu viteza luminii. Nimeni nu stie ce voteaza. Pot sa pun pariu ca nimeni cu citeste o lege cuvant cu cuvant inainte de a fi votata. Toti cei cu drept de vot se bazeaza pe spusele consilierilor sau pe cele ale sefului de partid, ca si cand acesta ar fi oracolul de la Maglavit.

Absolut totul se voteaza la pachet, pe repede inainte si pe linie de partid. Oare la ce se gandesc aceste distinse persoane cand se duc sa voteze? Probabil ca la ziua de salariu, la casa pe care o au in constructie, la afacerile derulate cu statul sau la ce o sa manance la pranz. Nici vorba la legi sau ordonante care sa ne scoata din mlastina in care inotam.

Toti stau acum cu sufletul la gura si fac speculatii daca presedintele va promulga aceste legi adoptate la pachet de parlamentari sau le va trimite inapoi in dezbaterea somnambulista a parlamentului.

Sa dea Cel de Sus ca aceste legi sa ramana pentru ca sunt in ajutorul nostru, dar au aceste legi parghiile necesare pentru a fi puse in aplicare? Mai pe intelesul tuturor: exista normele de aplicare?

Daca nu exista sau incep sa curga Hotarari de Guvern care sa blocheze sau sa modifice aceste legi, atunci toate discutiile televizate, scrise si vorbite nu au fost decat o furtuna in lighianul cu apa rece folosit la trezirea din somnul parlamentar.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Marcel Ciolacu, premierul României a anunţat, miercuri, 28 februarie, că Guvernul aprobă în şedinţă lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde asigură Programul...
#vot grsit parlament, #vot legi parlament, #parlamentari romani , #parlamentari