Parlamentarii USL au recomandare "s-o lase moale" cu amendamentele

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 13:19
1501 citiri
Parlamentarii USL au recomandare "s-o lase moale" cu amendamentele

Conducerea USL le-a transmis propriilor parlamentari sa se abtina aproape total de la a depune amendamente la proiectul de buget al Romaniei pe 2013.

"Cand esti la putere, eviti sa faci milioane de amendamente", a spus liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, pentru Ziare.com.

El a afirmat ca asta nu inseamna ca li se interzice, insa e vorba doar de a se limita.

"Parlamentarii au primit SMS ca pot depune amendamente de miercuri pana sambata, chiar eu am depus unul", a mai explicat Hasotti.

Si liderul deputatilor PNL, Dan Radu Rusanu, considera incorecta depunerea de amendamente.

"In legatura cu dreptul de a depune amendamente, toti parlamentarii au dreptul sa depuna amendamente, noi am spus ca nu ni se pare corect ca, fiind un parlamentar care ti-ai votat Guvernul, ai votat ministrul, ai votat politica guvernamentala si filosofia bugetara, dupa aia, vizavi de aceasta, sa vii cu amendamente pe propriul buget, pentru propriul Guvern", a spus Rusanu, potrivit Newsin.

"Nu a fost nicio recomandare, nicio obligatie, fiecare parlamentar poate sa depuna amendamente. Personal nu mi se pare corect ca vizavi de politica Guvernului pe care l-ai votat, pe care-l sustii si a ministrilor pe care i-ai propus si care si-au propus, la randul lor, bugetele respective, ca tu sa vii sa amendezi politica propriului Guvern", a completat deputatul.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni, dupa Birourile Permanente reunite, ca este "falsa" informatia conform careia parlamentarilor majoritatii li s-a interzis sa depuna amendamente la proiectul de buget pe anul 2013.

"Fals! Nimeni nu poate interzice unui parlmentar al Romaniei - in afara de lege - nu poate sa-i interzica ceva, nu s-a luat nicio decizie de natura politica prin care sa se impuna ceva in aceasta privinta senatorilor si deputatilor", a comentat Antonescu.

Si el a dat de inteles ca nu ar trebui sa fie prea multe amendamente intrucat, de principiu, se intelege ca parlamentarii majoritatii sustin deja bugetul.

"Se intelege ca din punct de vedere politic, parlamentarii majoritatii sustin in principiu proiectul de buget pe care il inainteaza Guvernul pentru ca Guvernul este expresia majoritatii, pentru ca toate discutiile privitoare la aspecte ale proiectului de buget au fost purtate cu decidentii politici din partidele respective si ca atare, parlamentarii sustin in principiu", a afirmat Antonescu.

#parlamentari USL amendamente buget, #recomandari USL amendamente buget , #parlamentari
Comentarii