Personalitatile din cultura, sport si media, scutite de impozit pe viata? Cine propune

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 22:32

   

Personalitatile din cultura, sport si media, scutite de impozit pe viata? Cine propune
Mai multi parlamentari ai PP-DD au initiat o propunere legislativa prin care sunt instituite titlurile nationale pentru personalitati din diferite domenii de activitate (cultura, stiinta, sport si mass-media), care vor beneficia pe viata de "scutiri de impozit la salariu si/ sau la pensie".

Propunerea legislativa privind instituirea titlurilor nationale, initiata de mai multi deputati si senatori, majoritatea de la PP-DD, a fost prezentata luni, intr-o conferinta de presa organizata la Parlament, de deputatii Liliana Minca si Stefan-Petru Dalca.

"Initiativa legislativa privind instituirea titlurilor nationale are drept obiectiv cresterea gradului de constientizare asupra valorilor romanesti, prin recunoasterea potentialului creator al romanilor (...) Pentru a transforma acest deziderat in demers obiectiv este necesara nu numai preocuparea constanta, ci si implicarea nemijlocita a statului in sprijinirea morala si materiala a celor mai valorosi reprezentanti din domeniile de activitate vizate", se spune in nota de fundamentare a proiectului.

Camera a adoptat tacit o initiativa prin care taxa radioTV e platita doar de abonatii ce vor serviciul

Potrivit documentului, instituirea titlurilor nationale - impartite pe categorii si ierarhizate, prevazute de scutiri de impozite si cu alte facilitati - constituie "o masura deosebit de semnificativa, demonstrand grija autoritatilor (Presedintie si Guvern) privind aceasta actiune de promovare a personalitatilor si de stimulare a creatorilor de valori la nivel national, prin sprijinirea financiara a acestora".

In proiectul legislativ se mai spune ca se vor institui trei titluri nationale - senior, maestru national si magistru emerit pentru management - in cultura, stiinta, sport si mass-media.

Titlul de senior va avea prevazute 250 de locuri pe an, cel de maestru national - 900 de locuri pe an, iar cel de magistru emerit pentru management - 350 de locuri pe an.

Ce beneficii vor avea personalitatile

Detinatorilor acestor titluri le vor fi conferite urmatoarele drepturi pe viata: "scutire de impozit la salariu si/ sau la pensie".

Pentru aceste titluri investitura va fi exercitata de presedintele Romaniei, de premier si, respectiv, de ministri de resort.

Pentru fiecare titlu se va emite un brevet, care va permite purtarea la rever a unei insigne.

PP-DD vrea ca parlamentarii sa nu poata avea mai mult de doua mandate

Proiectul legislativ prevede si infiintarea Comisiei Tehnice Nationale de Aplicare a Legii, formata, printre altii, din presedintele Romaniei, un secretar de stat din Ministerul Culturii, un secretar de stat din Ministerul Educatiei, Secretarul General al Guvernului, presedintele ANUC (Alianta Nationala a Uniunilor de Creatori din Romania), presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti, presedintele TVR, presedintele Radioului Public, dar si reprezentanti ai colegiilor, asociatiilor si uniunilor profesionale, altele decat cele membre ale ANUC.

Comisia are ca obiectiv de activitate sa colecteze nominalizarile de la subcomisiile din ministerele de resort, uniuni, colegii, organizatii, organisme profesionale pentru personalitatile din domeniile de activitate vizate.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3423 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RN
rank 5
Daaaaa...
Și cine decide care sint personalitățile acelea? O comisie de parlamentari? O să ridem strepezit cind va ieși primă șarjă de "personalități"...
Și ce e ăla magistru emerit pentru management?
De ce ii plătim pe ăștia? S-au terminat problemele țării de vin cu propuneri d'astea?
Utilizator sters
O fi .. constitutzional???
Segregarea platnicilor de impozite dupa ..... dupa ce? valoare? Aaaaaaaaaaaaa! Io stiu ca si Shakespeare platea impozit. Si moliere! Si Einstein! Probabil ca si .. Aprodu' Purice platea si iel ceva galbiori! Nu stiu daca Stalin platea, da' poate ne spun securistii ce conduc Tzara!
Corneliu Vasile Mezdrea
rank 5
este normala aceasta propunere , numai ca apar si alte fenomene...
Daca nu s-a gratiat nici un condamnat din afacerea cu spotul rege , s-a propus sa fie scutiti financiar. Este buna treaba ...
liviu_69
rank 5
Ce se intelege prin personalitate?
Cumva VIP !?!
Manelistii, politicienii si alte "vedete" vor fi scutite de impozit!?!
Nu ar fi mai simplu sa revenim la sclavagism ?
LIBERALUL
rank 5
Din media?
Hm!Personalitatea din acest domeniu ar trebui să demonstreze deontologie si fair play,deci...
In sport si cultură sunt mai usor de evidentiat deraierile,dar in media,se ascund destul de bine in spatele castigului.O părere,formată mai ales in ultimii ani.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor