Ziare.com

Prevedere surpriza in noul statut: Cat va costa nepotismul la parlamentari

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 15:43

   

Prevedere surpriza in noul statut: Cat va costa nepotismul la parlamentari
Parlamentarii vor fi nevoiti doar sa plateasca o amenda de 500 de lei, in cazul in care isi vor angaja rudele la birourile parlamentare, potrivit prevederilor Statutului parlamentarilor, votat miercuri in plenul Parlamentului.

Astfel, potrivit prevederii din Statut, deputatii si senatorii nu mai au probleme cu conflictul de interese in cazurile de nepotism, parlamentarii hotarand ca acei alesi care se afla in situatia de conflict de interese sa fie sanctionati cu 10 la suta din indemnizatia de parlamentar, timp de trei luni.

"Va putea participa la plen, la lucrarile la care participa un parlamentar, va vota, dar nu va mai primi acea suma de bani pentru zilele respective din indemnizatia care i s-ar fi cuvenit pentru ziua respectiva. El primeste o sanctiune de 10 la suta, cel mult trei luni, din toate drepturile banesti", a declarat deputatul PC Bogdan Ciuca, membru al Comisiei juridice, citat de Realitatea Tv.

Statutul parlamentarilor, votat din nou in Parlament

Statutul parlamentarilor a fost votat, miercuri, de plenul reunit, in sedinta in care Guvernul Ponta si-a asumat raspunderea pe Legea retrocedarilor, dupa ce a fost respins de doua ori de Curtea Constitutionala.

Statutul a fost adoptat prin modificarea prevederii declarate neconstitutionale, astfel incat parlamentarii aflati in conflict de interese vor fi sanctionati cu diminuarea cu 10 la suta a indemnizatiei pe o perioada de maximum trei luni.

Modificarea a fost adoptata de parlamentari cu 343 voturi "pentru", 51 "impotriva" si 57 de abtineri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1254 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inca odata se adevereste ca Parlamentul e o adunatura de infractori.

Si mai vor sa schimbe si Constitutia acesti indivizi.... Inchipuiti-va ce Constititie ar putea vota Behehecali, care e in comisia juridica, precum si ceilalti ageamii care se pricep doar la furat....

 

Portocalii

Au inceput relativ bine, s-au certat, divortat si au terminat in debandada si smecherie neingradita.
Astialaltii incep rapid cu smecheria si debandada, sa valorifice fiecare secunda si fiecare posibilitate.

 

le dau 10% pe trei luni

Numai sa plece totzi la dra.ku ca m-am saturat sa-i vad cum isi acopera potlogariile zi de zi. Sunt rusinea societatzii.

 

parlamentarii

cei mai mari mafioti!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor