Protest extrem la Opozitie? Dusa: Este posibil sa iesim in strada, in piete

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 12:15
4306 citiri
Protest extrem la Opozitie? Dusa: Este posibil sa iesim in strada, in piete

Liderul deputatilor PSD Mircea Dusa a declarat ca parlamentarii USL ar putea chiar sa iasa in strada, daca situatia o va cere, ca forma de protest fata de actuala guvernare, pe langa greva parlamentara.

Dusa a mai spus si ca Opozitia nu face greva parlamentara, ci boicot, la care nu va renunta pana la demisia Guvernului Boc.

"Daca situatia o cere, o sa recurgem si la alte forme mai grave de protest, in sensul de a iesi in strada. Nu stiu cand se va intampla, intrebati-l pe Boc cand vrea sa-si dea demisa si pe cei de la PDL", a spus Mircea Dusa, pentru Ziare.com.

Totodata, liderul deputatilor PSD a spus ca parlamentarii USL nu se vor alatura protestatarilor din Capitala, dar ar putea sa organizeze un miting separat.

"Nu stiu daca ne vom alatura unor eventuali protestatari, suntem 215 parlamentari ai Opozitiei, suntem un grup destul de serios si putem cere autorizatie intr-una dintre pietele Bucurestiului si sa organizam un protest organizat", a precizat deputatul.

Greva? Nu, boicot!

Intrebat cat ar putea dura greva parlamentara a USL, pe care el o numeste boicot, Dusa a spus ca depinde de momentul in care Guvernul isi va da demisia.

"Poate saptamana asta isi da demisa Guvernul, si atunci suntem nevoiti sa venim in Parlament si sa votam un alt Guvern. Am cerut demisia Guvernului si alegeri anticipate si scopul nostru acesta este.

Este un gest unic in Europa, plecarea Opozitiei din Parlament si o distrugere grava a principiilor democratice si a functionarii statului de drept. Un stat de drept nu poate functiona fara Opozitie", a declarat deputatul PSD.

Guvernul si cainele de la macelarie

In acelasi timp, Mircea Dusa a comparat actuala guvernare cu un caine de la macelerie "care tine de ciolan".

"Baietii astia nu se desprind de la Guvernare si tin precum cainele de la macelarie de ciolan. Sunt ca raia, dupa ce s-au pus in loc nu mai pleaca", a afirmat liderul PSD-ist.

Referitor la greva parlamentara, Dusa a precizat ca nu acest termen trebuie folosit si ca este vorba despre o forma de prostest parlamentar.

"Este o forma de protest parlamentar. Noi nu folosim si nu i-ati auzit folosind, nici pe Ponta, nici pe Antonescu, nici pe mine si nici pe altii, termenul de greva. Acesta e altceva. Este vorba de protest sau boicot parlamentar. Ponta a spus totdeauna ca este o forma de protest parlamentar, Antonescu la fel. Ei au anuntat si cat va dura", a mentionat deputatul PSD.

El nu se teme de eventualele reactii negative ale populatiei, afirmand ca atributiile de serviciu ale unui parlamentar sunt mult mai multe, conform Constitutiei, printre care participarea la sedintele de plen, dreptul la declaratii politice, dreptul de control asupra Guvernului prin intrebari si interpelari si comisii de ancheta, dreptul de a contesta la Curtea Constitutionala sau dreptul de a initia motiuni simple si motiuni de cenzura.

Ce fac parlamentarii cu banii

Mircea Dusa a precizat ca problema nu se rezuma la daca parlamentarii isi iau indemnizatiile, referindu-se la posibilitatea ca acestia sa nu mai primeasca respectivele sume de bani.

"Stirea nu este daca isi iau sau nu parlamentarii indemnizatiile. Nu aceasta este importanta gestului pe care il facem. Se va reduce indemnizatia conform numarului de zile in care vom lipsi de la lucrarile plenului. Nu vom lipsi din Parlament, aici vom fi", a mentionat deputatul.

Legat de declatiile presedintelui PSD, Victor Ponta, care a spus ca ar urma sa-si doneze salariul catre SMURD, Mircea Dusa a subliniat ca va respecta deciziile partidului.

"Daca se va pune problema, pentru sume incasate necuvenit, pentru ca nu am participat la sedinta respectiva, le vom dona unor institutii de caritate", a explicat deputatul.

Cine ii ia locul lui Nastase? Oricine

El a mai afirmat, referitor la decizia lui Adrian Nastase de a nu mai candida la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, ca o candidatura a unui alt membru PSD se stabileste in conducerea partidului, se semneaza si se alege la grupul parlamentar programat pentru ora 15.00.

"Poate sa candideze oricine, partidul propune o persoana si in sala se mai pot ridica si altii si se trece la vot", a explicat Mircea Dusa.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Mircea Dusa, #Dusa deputat PSD, #lider deputati PSD, #Mircea Dusa greva parlamentara , #parlamentari