Scandal in Parlament: USL cere o reactie la declaratiile antiromanesti ale lui Viktor Orban (Video)

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 19:46
4320 citiri
Scandal in Parlament: USL cere o reactie la declaratiile antiromanesti ale lui Viktor Orban (Video)

Dezbaterea motiunii de cenzura pe Codul Muncii a fost intrerupta, miercuri seara, dupa ce liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, sustinut de parlamentarii social-democrati, a cerut ca Parlamentul sa reactioneze cu privire la declaratiile premierului ungar Viktor Orban.

Acesta a declarat recent ca si-ar dori ca Ardealul si Ungaria sa fie cum au fost odata si ca ungurii din Romania sa ia atitudine.

Propunerea lui Hasotti a declansat un adevarat scandal, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase certandu-se cu presedintele Senatului Mircea Geoana pe cine conduce sedinta si cine decide ce se voteaza in plen si ce nu.

PD-L si UDMR s-au opus adoptarii declaratiei. Mircea Geoana a dat drumul la vot si s-au inregistrat 219 voturi pentru, informeaza Mediafax.

Cu toate acestea, parlamentarii nu au mai apucat sa numere si voturile impotriva sau abtinerile pentru ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a luat microfonul din mana declarand ca ea conduce sedinta.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a declarat de acord cu cererea lui Puiu Hasotti, sustinand ca e nevoie de un semnal de alarma cu privire la declaratiile lui Orban.

"Subiectul este ca Parlamentul Romaniei are dreptul suveran de a se pronunta asupra unor chestiuni importante pentru tara. In cele din urma, cu echilibru, vom gasi un text prin care sa tragem un semnal de alarma, fara sa avem o atitudine de ostilitate intre cele 2 tari vecine si prietene", a declarat Mircea Geoana.

Declaratia propusa de Puiu Hasotti exprima indignarea si stupefactia fata de continutul iredentist si antiromanesc al mesajului premierului ungar Viktor Orban.

#scandal parlament, #reactie Viktor Orban, #scandal parlament motiune , #parlamentari