Sedinta de la Camera Deputatilor, suspendata dupa o cearta intre Putere si Opozitie

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 18:13
1384 citiri
Sedinta de la Camera Deputatilor, suspendata dupa o cearta intre Putere si Opozitie
Foto: Arhiva

Sedinta de luni de la Camera Deputatilor a fost dominata de dispute intre deputatii Puterii si cei ai Opozitiei, care nu s-au putut pune de acord la adoptarea ordinii de zi a programului de lucru pentru saptamana in curs, sedinta fiind suspendata, la propunerea PSD, pentru o pauza de consultari de 20 de minute.

Deputatii social democrat au solicitat de la inceputul sedintei ca aceasta sa fie sistata si sa fie convocat Biroul Permanent, dar si al comitetului liderilor de grup pentru a stabili proiectul ordinii de zi si programului de lucru, care sa fie supuse votului plenului, informeaza Mediafax.

Insa liderul deputatilor democrat liberali, Mircea Toader, dar si vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean, au refuzat propunerea spunand ca s-au reunit pentru a valida oridinea de zi si programul de lucru. Acesta a fost validat in absenta reprezentantilor PSD si PNL.

Toader a propus sa se supuna votului Camerei proiectul ordinii de zi si programul de lucru validat in absenta PSD si PNL, in timp ce Ioan Oltean a subliniat ca Biroul Permanent nu s-a intrunit trei sedinte consecutive din lipsa de cvorum, generata tocmai de absenta reprezentantilor PSD si PNL.

Ordinea de zi si programul de lucru au fost adoptate cu 93 de voturi "pentru", 4 "impotriva" si 3 abtineri, respectiv cu105 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri.

Dupa votul dat de plen, viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, a intervenit si l-a acuzat pe Iona Oltean de minciuna, ea precizand ca acesta a "mintit' atunci cand a invocat respectiva cutuma.

Aura Vasile a solicitat o pauza de consultari de 30 de minute, iar Oltean a dat curs solicitarii PSD, suspendand sedinta de plen si acordand o pauza de consultari de doar 20 de minute.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#conflict Camera Deputatilor, #deputati Putere Opozitie , #parlamentari
Comentarii
Poza ascutitoarea
ascutitoarea
rank 5
E rusinos ce se inatmpla sau mai degraba ce nu se intampla in Parlament. Ar fi bun unul cu o singura camera si mult mai mic !
C
Cronos
rank 3
CRED CA UNII MEMBRI TREBUIE CONSULTATI DE UN MEDIC!!