Editorial: Surpriza Romaniei pentru zona euro

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 13:12
8180 citiri
Editorial: Surpriza Romaniei pentru zona euro
Foto: corneliuvadimtudor.blogspot.com

In vremuri de cotitura pentru vechiul proiect al lui Napoleon, continentul unit (nu are importanta daca intr-o mare piata sau cu palosul), cand toate energiile se concentreaza pentru salvarea unei ipocrizii numite Europa, romanii au glasuit prin vocea lui Traian Basescu, plecat sa cante "Insieme".

In acelasi spirit, cei ramasi acasa au organizat in fata blocului o activitate sincera, in fata camerelor de filmare, cum ii sade bine omului modest si degraba simtitor la soarta poporului. Si care putea fi contributia lor la viitorul UE, atata timp cat nu avem inca un loc cu stampila la masa euro, nu detinem nici capital, nici tehnologie, nici macar educatie pentru a le capata in urmatorii 20 de ani? Bingo! Post si rugaciuni.

O adunare colorata a purces, prin urmare, la micul-dejun. In surdina, la flaut, 'White Christmas', in stil de cafe-concert. Foarte potrivita abordare, deoarece la doi metri o sutana binecuvanta mancarea, ii canta solemnitati liturgice.

Iar mancarea ce sa faca si ea? Se pregatea de destin, asternuta ca in troaca porcului. Snitele mari, din carne masiva, dar filigranata, si niste ghiulele care, desi se numesc chiftelute, erau de dimensiunea unor rosii pregatite in ladite pentru export. Pe scurt, post de dulce.

O mica scurtatura daca ai fi facut, Doamne, dar azi nu ai avut inspiratie, gandea Ioan Oltean. In picioare, asteptand sa-si incheie soborul numarul de inceput, deputatul privea in jos, in farfurie, si misca din buze ca un caras. S-ar fi convertit el la neoprotestanti, ca sa dureze slujba numai 30 de minute, dar nu stie ungureste. Nu-i nimic, ca nu mai dureaza decat un ceas si ceva, dupa care poate sa treaca la rugaciuni pentru tara si buget. Numai ca se racesc...

Nici Sorin Oprescu nu avea rabdare. Matele ii cioraiau, dar numai ca si categorie filosofica, deoarece avusese inspiratia sa-si injecteze in ele niste anestezic. Primarul si-a balansat chakrele de pe un picior pe altul pana cand a auzit 'Amin' si a plonjat printre castroane.

Intrebat de jurnalisti cum se impaca perioada de abtinere cu fripturile, un parlamentar cu papion a raspuns ca postul e de mai multe feluri. Clar, am numarat cel putin cinci, fara salate. Printre invitatii de rang inalt, regina Cioaba, cu un aer Cheyenne, avea o luminita teribila in ochi, semn ca ghiozdanul se umpluse fericit.

Ce mai, a fost ca la summit-ul francofoniei, unde jurnalistii din tarile mai africane isi lasau laptopurile la sala de conferinte si carau la hotel, in rucsaci, salai si caracatite.

S-au rugat boierii nostri pana nu s-au mai putut ridica de pe scaune. Ei n-aveau treaba ca inchid aia euro, dar uite ca daca au spus 'Da, Doamne', le-a dat un chiolhan chiar in Parlament.

Fara mijlocitori de la varful BOR. Fara DJ Daniel si medaliile care ar fi facut-o invidioasa si pe Nadia, zici ca el a luat primul 10 la Montreal, fara calugari shaolin, fara budisti imbracati in portocaliu. Numai ei si ruga fierbinte catre Merkel sa ne primeasca si pe noi in Volkswagen, macar in portbagaj. Alooo!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#dejun rugaciune Parlament, #parlamentari mancare post, #Romania zona euro , #parlamentari
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Poza chelul
chelul
rank 1
Ati dat tastatura unei maimute ? Sa nu-i dati si banana , ca