Traseismul ca o metastaza (Opinii)

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 12:43
4725 citiri
Traseismul ca o metastaza (Opinii)
Foto: Arhiva

Traseismul politic nu este ceva nou in politica romaneasca. Pentru ca lipsa de caracter nu e o noutate, dimpotriva. Din 1990 incoace asistam la o adevarata viermuiala, mai ales in anii electorali sau dupa alegeri.

In felul acesta nu numai ca s-au completat majoritati, dar au aparut si partide noi, precum UNPR. Am avut chiar traseism de partid, pentru ca trecerea PD, peste noapte, de la stanga, unde se nascuse, din Internationala Socialista, la dreapta, direct in grupul popular, tot o forma de traseism, si inca la scara uriasa, este.

Am avut personaje precum Tudor Ciuhodaru, care a schimbat vreo patru partide in cateva luni. Am avut oameni care nici nu s-au sters bine la gura de insultele adresate puterii ca si-au umplut-o cu laudele la adresa aceleasi puteri. Numele Liliana Minca va spune ceva? Asadar, am fi zis ca nimic nu mai poate fi nou sub soare, din acest punct de vedere. Ba da, poate! Pentru ca traseismul la care asistam in ultima vreme a atins cote halucinante.

Filiale intregi se muta dintr-o tabara in cealalta. Un numar doi intr-un partid devine, la interval de cateva zile, numarul doi in partidul advers, unde fostul ayatollah al traficului cu benzina este primit ca un stalp al liberalismului si democratiei, om de mare caracter. Candidatii se misca precum pasarile migratoare. Astazi Piedone era anuntat candidat al PC pentru primaria Capitalei, maine devenea sef al campaniei PDL-UNPR, iar poimaine redevenea candidat USL pentru sectorul 4.

Lui Neculai Ontanu, dusmanul de moarte din partidul tradatorilor UNPR, partid din cauza caruia Opozitia nici macar nu voia sa participe la consultarile de la Cotroceni, nu numai ca i-a fost larg deschisa usa inapoi in PSD, caci, poate cine stie, la momentul plecarii sale vina a fost impartita, dar ii este pregatita candidatura sub sigla USL.

Noii veniti sunt mai razgaiati decat cei care au mancat painea amara a opozitiei, de parca intreaga politica romaneasca ar interpreta pe zeci de voci pilda fiului risipitor. Partidele taie pentru ei functiile cele mai grase, candidaturile cele mai gustoase, spre disperara si frustrarea membrilor fideli care se vad dati la o parte pentru tradatorii de ieri. Efectele capata chiar tuse dramatice, atunci cand determina plecarea unor fondatori de 22 de ani in aceeasi formatiune.

Desi migratia este preponderent catre Opozitie, deoarece aceasta are scorurile cele mai promitatoare in sondaje, nici sensul celalaltat nu este chiar pustiu. Cine nu-si mai gaseste un loc cu sperante cat de mici de eligibilitate pe o lista de consilieri macar, se duce la Putere, subtiata serios si, la randul ei, mare iubitoare de traseisti pentru a dovedi, nu-i asa, ca mai are si ea nitel magnetism.

Liderilor de partide parca le-a luat Dumnezeu mintile. Se inghesuie cine sa ocupe primul loc in competitia aceasta sordida a lipsei de caracter. Cine absoarbe mai mai multe scursori, cine se manjeste mai mult, din cap pana in picoare, acestea sunt concursurile momentului.

Si niciunul nu da niciun semn ca ar fi invatat ceva din experiente chiar recente. Actuala Putere se prabuseste pentru ca s-a intemeiat pe traseism, pentru ca a fost o oaste de stransura. USL devine pe zi ce trece exact acelasi lucru si se pregateste sa aiba aceeasi soarta.

Toata aceasta viermuiala este inca o dovada ca actuala clasa politica, ca vorbim despre garda veche sau tinere sperante, si-a consumat potentialul pana la ultimul strop. Si este o consecinta directa a nereformarii clasei politice.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#traseism politic, #dezertori partide, #reforma clasa politica, #alianta electorala , #parlamentari
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Poza patriot
patriot
rank 1
Sa privim traseismul hudrei prostovane prostituate!