Umor parlamentar in 2013 - Cele mai amuzante perle politice

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 14:50
5005 citiri
Umor parlamentar in 2013 - Cele mai amuzante perle politice

Parlamentarii au dezbatut in 2013 sute de proiecte de lege, in comisii si in plen, nelipsind replicile acide, taioase sau pline de umor. Adesea, aceste dezbateri au fost pigmentate cu umor involuntar.

Logica parlamentara

Cristian Dumitrescu: "Domnule senator, nu pot sa va felicit pentru ceea ce ati facut, dar trebuie sa constat ca sunteti persoana care se incadreaza cel mai bine. Ati vorbit 1 minut si 47 de secunde plin de substanta. Eu n-am fost atent la ce ati spus, dar ati spus lucruri foarte interesante".

Cristian Dumitrescu (presedinte de sedinta): "Domnule senator, v-am ascultat cu mare placere, sigur ca da. Nu fac recomandari, dar asa, cu mai multa experienta, cand ii chemati pe colegii dumneavoastra sus, acolo, ca sa va asculte cand vorbiti la microfon, mai scurtati textul, ca din dorinta dumneavoastra de a vorbi asa nu s-a inteles nimic din ce ati spus. Dar eu, fiind atent, am inteles".

Parlamentari cu (s) experienta

Anca Boagiu: "Pai, azi dimineata auzeam ca stam capra in fata Uniunii Europene..., si ca ne bubuie pe Schengen, si leaga de MCV, si nu stiu ce nu facem, iar acum aud un coleg care se supara ca trebuie sa avem o pozitie care sa spuna: domnule, nu sunt de acord cu ce-mi propui tu, Uniune Europeana".

Crin Antonescu: "Nu va ingrijorati. Uneori, poti ofta de placere. Acesta era sensul oftatului meu".

Puiu Hasotti: "Dar, in sfarsit, mai simpatica a fost doamna Udrea cand a zis: 'Nu sunt un Basescu cu fusta, sunt un Basescu cu par'. Hm! Hm! Sa renunte doamna Elena Udrea la atatea calitati, la sarmul domniei sale numai de dragul de a se asemana cu domnul Basescu? Interesant".

Figuri de stil parlamentar

Florea Voinea: "Traian Basescu, acest copil teribil si hiperkinetic al politicii de chei de Dambovita, a reusit contraperformanta de a-si dinamita singura sansa de revenire in viata politica intr-un partid de opozitie puternic".

Tudor Barbu: "Voi fi cat pot de scurt. Fac bube la gura, fac alergie cand aud asta cu populismul".

Parlamentarii, despre propriile declaratii politice:

Puiu Hasotti (despre publicarea in Monitorul Oficial a declaratiilor politice fara ca ele sa fie citite in plen): "Uitati-va, s-a citit o lista intreaga cu colegi care isi depun declaratiile politice. Nu este in regula sa mergem apoi in teritoriu (...) si sa spunem: 'Iata ce declaratie politica am avut eu in Senatul Romaniei', toata lumea sa se minuneze de acea declaratie, iar noi, senatorii, sa nu o cunoastem".

Tudor Barbu: "Mi-am propus sa nu fac declaratii politice, pentru ca, repet, sunt doar doua camere de filmat, dintre care banuiesc ca niciuna nu functioneaza in acest moment. In sala sunt 14 senatori, deci undeva 8% din membrii Senatului".

Alea sfinte cu alea sfinte. Noi, aici, legiferam

Puiu Hasotti: "Nu suntem la niciun fel de post de televiziune, hai sa nu cadem in misticism. Alea sfinte cu alea sfinte. Noi, aici, legiferam, noi, aici, facem legi pentru oameni, pentru toti oamenii".

Crin Antonescu: "Secretarul Senatului... imi semnaleaza cu atentie, cu agerime si fermitate, faptul ca s-a epuizat programul de lucru. Nu pot sa nu-i dau dreptate, chiar daca e de la opozitie. Va multumesc. O saptamana buna! Umblati caile Domnului!"

Cristian Dumitrescu: "Trecem la procedura de vot. Domnule senator Vochitoiu, astazi chiar suntem intr-o zi deosebita si as vrea sa va intreb, pentru ca n-ati fost lamuritor din cauza patosului cu care ati... Cereti plenului Senatului retrimiterea la Comisie, ca n-ati spus ca... daca nu se va... vi se va usca mana. Adica tot felul de... Deci asta ati solicitat, da?"

Coagularea dreptei, soarecele si elefantul

Puiu Hasotti: "Domnul senator Mihai-Razvan Ungureanu, cu calm olimpian si educatie de sfinx, sta la panda. De fapt, asteapta un telefon din deal, de la Cotroceni, si de cate ori are ocazia vorbeste de coagularea dreptei. Eu am o nedumerire. In coagularea asta a dreptei, in planul domnului senator Ungureanu, intra si PNL? Pentru ca, daca intra, atunci este o problema. Cu Partidul Forta Civica si Partidul National Liberal, este ca si cand, intr-o piscina, elefantul sta cu un soricel si soricelul ii spune: 'Stii, elefantule, eu am fost cam bolnav, dar uite ce valuri frumoase facem'".

Taxa pe parloaga si martoaga

Nicolae Moga: "Aflam ca Guvernul pritoceste o noua taxa, aceea de << parloaga >>, pregatind-o probabil si pe cea de 'martoaga', dupa cum va arata in curand schilodita noastra agricultura. Aceasta masura din pusculita cu nebunii si alte acte normative ale Executivului vine dupa celebra Ordonanta 8/2013, al carei principal inamic care se cuvine taxat si spoliat este agricultorul".

Gramatica parlamentara

Ilie Sarbu: "Acceptam toate punctele de vedere, cu o precizare: rolul nostru, ca membri ai comisiilor, e sa dezbatem in comisie si virgulele despre care vorbea domnul rector Oprea. Acolo avem posibilitatea sa punem virgula, sa facem acorduri".

Boul, vaca si vitelul

Tanczos Barna: "Daca (fermierul - n.r.) produce furaje si tine animale in curte sau in ferma, il mai impoziteaza o data si pentru animalele tinute, pentru unele dintre ele, pentru ca, in aceasta Ordonanta, la categoria bovine nu se mai incadreaza nici vitelul, nici taurul, nici boul, numai vaca".

Cui ii merge bine ceasul?

Dumitru Oprea: "Pentru stenograma. Tot ce s-a votat in urma cu cinci minute este in afara votului dat de noi la inceputul zilei de astazi, pana la ora 18.00. (...) Deci niciun vot nu poate fi recunoscut pana cand nu ati trecut, pe procedura, prelungirea programului".

Crin Antonescu: "Aici este, la urma-urmei, o chestiune de cui ii merge bine ceasul".

Parlamentarii despre ei insisi si nu numai

Cristiana Anghel: "Avem niste reguli, iertati-ma, idioate, stabilite prin Regulament, in acest Parlament. N-ai voie sa depui interpelare sau intrebare sau sa spui lucrul acesta decat daca o depui pana joi la ora 10.00. N-ai voie sa faci o declaratie politica decat daca esti inscris pe lista. N-ai voie sa faci aia, n-ai voie sa faci aia".

Cristian Radulescu (despre "cadourile" pentru alegatori): "Eu pot sa-mi inchipui ca, daca cineva doreste sa faca din asta un stimulent material, poate sa dea cuiva o vesta si cu o pelerina, si cu un fular, si cu o sepcuta, si cu niste manusi, toate inscriptionate foarte discret cu sigla partidului respectiv, asa ca la o casa de moda".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#parlamentari gafe, #parlamentari declaratii umor , #parlamentari