Un deputat PD-L propune blocarea avansului dat pentru construirea unei case

Joi, 06 Mai 2010, ora 16:42
3330 citiri
Un deputat PD-L propune blocarea avansului dat pentru construirea unei case

Deputatul PD-L Mircia Giurgiu pregateste un proiect de lege pentru sprijinirea persoanelor care doresc sa cumpere o casa noua, ce prevede ca banii pe care ii da cumparatorul sa nu mai fie acordati anticipat constructorului, ci sa fie depusi intr-un cont de unde sa poata fi ridicati doar la predarea locuintei.

"Sunt foarte multe situatii in care tineri sau persoane care au cumparat case au platit avansul la investitori imobiliari care au spus ca vor construi case cu banii clientilor, dar nu le-au mai terminat, au luat banii si au plecat.

Atunci, ca sa nu se mai repete asemenea situatii am hotarat sa initiem proiectul de lege prin care toti cei care vor sa construiasca locuinte, investitorii, sa poata incheia contracte, sa stabileasca si ratele, dar cei care cumpara vor plati intr-un cont unde banii vor putea fi luati de acolo doar in momentul in care locuinta va fi terminata. Daca se intampla sa nu se finalizeze constructia clientul isi poate lua banii inapoi", a declarat senatorul democrat liberal pentru Ziare.com.

Mircia Giurgiu sustine ca banii se vor afla in cont, dar nu vor putea fi accesati de investitor.

"Se poate sa ia credite, sa faca ce vrea cel care investeste, dar nu mai putem sa fim de acord cu inselaciunea de fapt. Sunt multi care au platit si pana la 100.000 de euro avans si au ramas fara locuinte", ne-a mai spus acesta.

Ce mai prevede legea

Proiectul de lege care va fi inaintat Camerei Deputatilor in scurt timp mai prevede ca "in cazul in care dezvoltatorul imobiliar nu preda la termenul stabilit in contract imobilul, clientul are dreptul de a solicita acestuia penalitati".

De asemenea "in cazul in care dezvoltatorul imobiliar nu mai poate continua lucrarile la imobil, va fi obligat sa returneze banii pretinsi de la client".

Vezi proiectul de lege in format PDF sub foto

Citește și:
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită ”Propunerea legislativă pentru modificarea...
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...