Un deputat propune ca parlamentarii corupti sa nu mai beneficieze de imunitate

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 09:22
2399 citiri
Un deputat propune ca parlamentarii corupti sa nu mai beneficieze de imunitate

Deputatul PNL Octavian Popa a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca spera ca pe ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor, sa se introduca "si ridicarea imunitatii altor parlamentari care sunt implicati in cazuri de coruptie".

"Sper ca luni sa se introduca si ridicarea imunitatii altor persoane care se afla intr-o situatie speciala. Cred ca Victor Ponta, daca doreste cu adevarat reformarea partidului, va dovedi acest lucru cerandu-le demisia tuturor parlamentarilor PSD implicati si cercetati in scandaluri penale. Institutia Parlamentului este confundata cu aceste persoane foarte vizibile, dar nu toti parlamentarii sunt infractori sau suspectati de fapte de natura penala", a declarat deputatul PNL.

Mafia retrocedarilor: Sedinta de urgenta in Parlamentul pentru Hrebenciuc si Adam - isi pierd imunitatea?

El si-a exprimat speranta ca situatia inregistrata la inceputul acestei saptamani, cand solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a arestarii preventive a deputatului conservator Ion Dinita a fost amanata de plenul Camerei Deputatilor din cauza lipsei cvorumului, in sala fiind prezenti doar 116 deputati din totalul de 403, nu se va repeta saptamana viitoare.

Prea multe anchete blocate de Parlament: CSM, unda verde pentru ridicarea mai rapida a imunitatii

In aceeasi conferinta de presa, purtatorul de cuvant al organizatiei judetene a PDL, Dan Balan, a declarat ca a depus vineri la Biroul Electoral Judetean o sesizare privind distribuirea de catre angajatii companiei Posta Romana a pliantelor cu mesaj denigrator la adresa candidatului ACL la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis.

"Exista precedente create in alte judete prin deciziile luate de birourile electorale pentru ca distribuirea pliantelor sa fie oprita", a mentionat Balan.

Totodata, liderii ACL au anuntat ca vor contesta decizia aprobata vineri, in timpul sedintei Consiliului Judetean, de inlocuire a vicepresedintelui institutiei, George Siscu.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...