Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

400 de delegati ai UNPR aleg conducerea partidului

Sambata, 01 Mai 2010, ora 12:08
1474 citiri
400 de delegati ai UNPR aleg conducerea partidului
Foto: Arhiva

400 de delegati din toata tara ai UNPR s-au reunit sambata la Cercul Militar pentru a alege conducerea noii formatiuni.

La lucrarile congresului extraordinar de alegere a conducerii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei presa nu are acces. Presa si cetatenii interesati de acest nou partid vor putea participa la ceremonia de lansare oficiala in intervalul 14.00 - 17.00, in Piata Revolutiei din Bucuresti. Discursurile politice sunt programate in jurul orei 15.30.

"Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei este o constructie politica de centru-stanga, care are ca obiectiv promovarea unei guvernari progresiste si asigurarea stabilitatii politice pe termen lung. UNPR va introduce politicile de stanga moderne, care nu sunt reprezentate de nicio formatiune politica.

UNPR este partizanul consensului politic pe marile teme de interes national si nu va respinge nicio alianta cu fortele pozitive, loiale tarii, care sustin progresul si modernizarea Romaniei. UNPR promoveaza patriotismul pozitiv al celor care cred in capacitatea de regenerare a Romaniei si in necesitatea unui stat activ, puternic, echilibrat, care sprijina initiativa personala de implinire", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

In cadrul conferintei urmeaza sa candideze pentru functia de presedinte al UNPR fostul lider al social-democratilor, Marian Sarbu, in timp ce actualul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, vizeaza functia de presedinte executiv. De asemenea, senatorul Cristian Diaconescu va candida pentru functia de presedinte de onoare, iar Neculai Ontanu pentru postul de secretar.

UNPR va avea 15 vicepresedinti. Pentru unul din aceste posturi vor candida liderul grupului independentilor din Senat, Liviu Campanu, liderul din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, deputatii Ioan Munteanu sau Valeriu Steriu.

Posturi de vicepresedinti vor reveni si unor primari din tara, care si-au anuntat sustinerea pentru UNPR. Forul central de conducere va fi denumit Birou National sau Birou Politic National, iar structura mai larga de conducere va fi un Comitet la nivel national, care-i va include pe presedintii de filiale.

UNPR s-a format in jurul grupului de parlamentari independenti constituit in noiembrie 2009. Grupul parlamentar mixt din Camera Deputatilor numara atunci 14 deputati independenti, iar Grupul parlamentar mixt din Senat era format din 5 senatori independenti. In prezent, independentii au 28 de parlamentari.

Pe 8 decembrie, liderul grupului independentilor din Parlament, Gabriel Oprea, anunta ca intentioneaza sa constituie noua, de centru, situata "deasupra tuturor intereselor politice", o uniune nationala pentru "progresul Romaniei".

"Trebuie sa ascultam vocea poporului, care a ales. Constatam ca se face tot mai acut simtita necesitatea de a aduce pe scena politica romaneasca o formatiune politica noua, de centru, o formatiune politica a stabilitatii nationale care sa se situeze deasupra tuturor intereselor politice, o uniune nationala pentru progresul Romaniei", se arata intr-un comunicat de pe 8 decembrie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#UNPR lansare, #conducere UNPR , #partid
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
CINE A TRADAT O DATA O VA MAI FACE !