Claudiu Saftoiu: UNPR, o creatie a unui grup din sfera serviciilor secrete

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 09:57
5639 citiri
Claudiu Saftoiu: UNPR, o creatie a unui grup din sfera serviciilor secrete

UNPR, partidul independentilor, este o creatie a unui grup din afara sferei politice, mai degraba din zona serviciilor secrete, afirma fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu.

"Aceasta constructie (UNPR), care este una artificiala si total neavenita in politica romaneasca, s-a creat la comanda unor entitati non politice, adica serviciile secrete", a declarat Saftoiu, marti seara, in emisiunea "Vorbe grele" de la Antena 2.

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe a explicat si de ce crede el acest lucru.

"Este foarte probabil acest lucru dintr-un singur motiv. In conditiile in care greata generala pentru politica este majora, in conditiile in care solutiile si optiunile politice s-au aratat ineficiente, nu exista un apetit pentru crearea unor noi partide politice in Romania. Un partid politic care a strans in doua saptamani 180.000 de semnaturi este cu totul si cu totul inexplicabil.

Stiti de ce ajung ei acolo (n.r. - in UNPR)? Pentru ca vom vedea ca astfel de constructii suprastructurale se creeaza numai prin politici de santaj. Sunt oameni care sunt atat de vulnerabili in exercitiul politic precedent, incat au zis 'mai bine ne ducem acolo, sub o comanda nepolitica'", a mai spus Saftoiu.

Insa, fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu, nu a vrut sa spuna la ce servicii secrete se refera.

"Nu ma refer la nimic. Ma refer la ceea ce inseamna aparitia inexplicabila, la un apetit politic intr-o tara in care greata pentru politica este majora", a mai spus Claudiu Saftoiu.

Independentii acuza: Iliescu a protejat parinteste retelele de interese oculte

Si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a declarat marti ca UNPR este o "miscare cam riscanta".

"Parasesc un partid social-democrat, se raliaza cu un partid proclamat de dreapta, de guvernare, cocheteaza cu aceasta guvernare, se pun in slujba unui presedinte care a schimbat macazul de la stanga la dreapta si vor sa se mai si proclame de stanga. E putin cam...Iar daca te uita la ei, la fizionomia lor morala, toti sunt oameni imbogatiti din politica. Asa ca e cam riscanta aceasta miscare", a spus Iliescu.

In replica, parlamentarii independenti i-au raspuns presedintelui de onoare al PSD, acuzandu-l ca in spatele sau "s-au incolonat exponenti ai gruparilor de crima organizata" si retele de interese oculte.

Citește și:
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a declarat luni, 5 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre promovarea României prin influenceri, că nu s-a putut finaliza o achiziţie...