Bogdan Ciuca, vicepresedinte PC: Monarhia nu este un proiect viabil

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 08:14
3404 citiri
Bogdan Ciuca, vicepresedinte PC: Monarhia nu este un proiect viabil
Foto: antidotul.ro

Vicepresedintele Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciuca, se declara un adept al republicii, sustinand ca monarhia nu este, in acest moment, un "proiect viabil".

"Eu sunt un adept al unei republici parlamentare, democratice. La ora actuala, in Romania, nu este momentul si nu ar putea functiona un asemenea tip de guvernare. Acum, monarhia nu este viabila", a declarat Bogdan Ciuca pentru Ziare.com.

Liderul PC a exclus varianta unei eventuale modificari a Constitutiei, care sa prevada schimbarea formei de organizare a statului.

"La ora actuala nu putem discuta de un proiect de modificare a formei de organizare a statului, sa trecem la monarhie", a adaugat Ciuca.

In schimb, deputatul PC este de acord ca o colaborare cu Casa Regala ar fi utila pentru Romania.

"Nu cred ca este cazul sa excludem o colaborare benefica Romaniei, decenta si respectabila, cu reprezentantii acestei institutii in Romania. Cred ca exista un potential important care poate fi utilizat in diplomatia externa, ce este de apreciat trebuie apreciat", a spus Ciuca.

Miercuri, presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a reafirmat apasat optiunea pentru schimbarea formei de guvernamant a Romaniei.

"O monarhie constitutionala este forma cea mai convenabila de guvernare pentru o tara ca Romania", a spus Antonescu.

Crin Antonescu: Monarhia este forma cea mai convenabila pentru Romania

Sustinerea pentru monarhie a liderului PNL este considerata "respectabila" de catre vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca.

"Optiunea lui Crin Antonescu este respectabila. Este optiunea unui lider politic, insa nu cred ca este realizabila", a comentat Ciuca.

PNL si PC formeaza impreuna Alianta de Centru-Dreapta, parte a Uniunii Social Liberale. De asemenea, nici PSD nu este in favoarea monarhiei. Senatorul PSD Dan Sova, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, a declarat, miercuri, la Digi 24 ca "optiunea PSD este republicana".

"Optiunea mea este evident republicana. Optiunea PSD e republicana. Judec intr-o cheie in care nu pot sa vaduvesc cetateanul roman de posibilitatea de a-si alege liderul national. Optiunea moderna mi se pare esentiala pentru o viata democratica," a declarat Sova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Bogdan Ciuca monarhie, #Bogdan Ciuca Crin Antonescu, #Bogdan Ciuca regele Mihai , #partid