Opinii Drumul PD-L spre pierzanie

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 18:30
7757 citiri
Opinii Drumul PD-L spre pierzanie
Sursa foto: cotidianul.ro

PD-L a ales in aceste momente sa se identifice cu destinul Romaniei. Daca scoate tara din criza, Partidul Democrat Liberal se salveaza, devine un adevarat eliberator. Daca, dimpotriva, afunda si mai rau economia in negura istoriei, se va indrepta in mod sigur, singur, catre disparitia de pe scena politica. Parerea democrat liberalilor este ca vor iesi invingatori. Deci, vom invinge criza.

Nu stim cum o vor face, din moment ce totul se duce in jos si din mai rau in mai rau. Asa cum nu stiu cu cat, de cand si cum vor creste salariile taiate cu cel putin 25%. In ciuda faptului ca legea in baza careia au facut taierile expira pe 31 decembrie, iar in mod normal de la 1 ianuarie 2011 toti bugetarii vor avea salariile dinainte de taieri.

Pana sa afle cu cat si cate salarii isi vor reveni de anul viitor, PD-L ar trebui sa se gandeasca din timp cum sa faca pentru ca taierile, aceleasi reduceri bugetare, sa continue si dupa 1 ianuarie 2011. In baza carei legi? Cum va fi ea adoptata? Pe ce ratiuni si in baza carui articol din Constitutie? Va fi invocat din nou celebrul articol 53?

Daca da, vom afla ca in locul revenirii vom avea parte, in continuare, de restrangerea exericitiului unor drepturi sau al unor libertati in numele izbavirii din colapsul economic, probabil pentru o perioada mai mare de jumatate de an. Cum nimeni din PD-L nu pare a se gandi la aceasta problema, ci doar la cum vor castiga ei alegerile din 2012, este posibil sa fim martorii unui un alt compromis si mai ingrozitor decat prezentul.

In ciuda avertismentelor specialistilor din finante, in ciuda tuturor semnalelor pe care guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, le promoveaza in legatura cu faptul ca economia nu isi va reveni probabil nici la anul, iar nivelul de trai sigur nu se va imbunatati in 2011, intreg Partidul Democrat Liberal nu face decat sa anunte iesirea din criza. Este pana la urma singura lor sansa de a mai tine inca sub control un popor tot mai nemultumit.

Bataia de cap si problemele din cadrul aliantei de la guvernare, santajul tot mai puternic al UDMR-ului si cererile UNPR-ului tot mai radicale nu fac decat sa inrautateasca viata pedelistilor. Sub asemenea presiuni, cu o perspectiva tot mai incerta, nici nu mai e de mirat ca suntem martorii unor astfel de declaratii:

"Nu ma identific in niciun fel cu un asemenea tip de biografie si asemenea tip de prezenta politica. Mi-e rusine ca sunt in PDL auzind ca acest partid aplauda pe cineva care este trimis in judecata" - Cristi Preda.

Preda inca mai spera ca niste aliante doctrinare cu partidele de dreapta ar putea salva partidul de la marginalizare. Ceea ce isi imagineaza orice care vine cu o astfel de teorie este ca, de fapt, Partidul Democrat Liberal sa se "stinga", sa se "contopeasca" cu o alta formatiune politica, astfel incat sa i se piarda urma pentru erorile facute si ura provocata de austeritatea pogorata peste romani.

Daca cea mai buna solutie pentru supravietuirea politica a PD-L este, deci, ascunderea in spatele unui alt partid, musai de dreapta, inca nepatat de erorile si ororile unei guvernari dezastruoase, atunci pedelistii se pot considera de pe acum invinsi, indiferent cum si cand vom iesi, sau nu, din criza. Pacat de faptul ca ne transmit si noua acelasi sentiment. La fel de nefericit ca si unirea destinului partidului de cel al tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#PDL Guvern, #Cristi Preda PDL, #criza economica PDL, #viitorul Romaniei , #partid
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Pt. unul ca lekaa totul se duce in jos... . Ar fi bine să se ducă cu el cu tot, la felul in care trăncăneste. Că noi oricum vom invinge! Hă, hă, hă!
Poza hanibal
hanibal
rank 5