Guvernarea gugumanilor

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 05 Martie 2018, ora 11:19
18360 citiri

Iar nu ma pot decide - asa ca va invit sa judecati singuri - care e cel mai mare guguman al saptamanii trecute:

Adrian Severin: "La Rahova am cunoscut, timp de 16 luni, un respect si o simpatie de care nu m-am bucurat niciodata cu atata intensitate. [...] La Rahova, ca de altfel in intregul univers concentrationar romanesc actual - Gulagul Romaniei ingenuncheate, ocupate si umilite - gasiti o mare parte a aurului care pluteste in ea. [...] In inchisorile noastre am gasit nu raul, ci binele irosit, instrainat, frustrat. El defineste Romania in esenta ei actuala [...] Haideti sa o recuperam si sa o salvam impreuna. La o suta de ani de la Marea Unire, prioritatea nu e aniversarea, ci salvarea".

Florin Iordache: "Eu n-am sesizat [din partea lui Frans Timmermans] un discurs critic la adresa coalitiei, ca pana la urma ceea ce avem de facut - si Putere, si Opozitie - sunt pasi pe care in perioada urmatoare sau masuri care trebuie implementate si trebuie facute impreuna. Nu cred ca a fost si nu am remarcat pe un subiect anume, pentru ca n-au fost subiecte anume asupra carora puteau fi formulate critici".

Catalin Radulescu: "Protestele pot sa fie de doua feluri - oameni care habar n-au de ce protesteaza si, daca ii veti intreba pe multi dintre ei, cred ca habar n-au, si oameni care sigur sunt pusi de sistemul care a creat toata aceasta nebunie in Romania ca sa protesteze, deci e foarte simplu".

Viorica Dancila: "Aceasta privire la general nu e corecta. [Fosta mea colega din PE] doamna Ana Gomes nu spune ce e incorect si ce nu se poate aplica. [...] E membra a fundatiei Friends of Europe, patronata de domnul Soros, deci nu e in necunostinta de cauza a ceea ce vrea sa induca in Romania".

Claudiu Manda: "La Comisia pentru Controlul SRI a fost intrebarea aceasta legata de taierea porcului si [George Maior] a spus ca a fost o masa de Craciun si atat, pe care a confirmat-o ca a existat".

Tudorel Toader: "Eram in Japonia cand am intrebat: voi in cat timp rezolvati dosarele? In trei luni, pe cele mai complexe. In Malaezia, am spus ca avem 7.000 de procurori si au crezut ca nu au auzit bine. Pai, si ce faceti cu ei? Acolo au 650 si rezolva".

Olguta Vasilescu: "Eu v-as ruga sa mai puneti mana pe o carte de matematica de clasa a V-a, ca vad ca unii dintre noi nu inteleg limba romana. La fel am spus si anul trecut, dar nu ati fost atenti. Am explicat atunci clar ca dublare nu inseamna automat o crestere cu 100% a salariului. La unii dublare poate fi o crestere de 10% sau chiar o scadere de 40%, depinde de care parte a diagramei te situezi. Eu ce sa va fac daca nu v-a placut matematica? Aici e stiinta pura, nu limbi straine, unde mai poti sa apelezi la gesturi, mimica sau limbaj al trupului".

Daniel Zamfir: "Sa ma lase Danca cu principiile liberale! Daca au plafonat [dobanzile] toate statele din SUA, nici acolo nu e liberalism? Si acolo se incalca principii liberale? Spun inca o data: ma doare in cot de principiile liberale pe care le invoca Danca".

Liviu Dragnea: "Din partea noastra, din partea mea personal, nu a existat in ultimii ani niciun fel de actiune impotriva sistemului judiciar. Daca vom discuta in continuare pe senzatii si pe perceptii, atunci nu o sa fie bine si n-o sa putem merge mai departe in ritmul si pentru atingerea obiectivelor pe care ni le dorim cu totii".

Codrin Stefanescu: "Prost esti tu, iti spun direct! Nu te uiti in oglinda? Vii cu totul felul de foi notate, citeste naibii de pe foile alea si nu mai bate campii aici!".

Gabriela Firea: "Am vazut ca se induce ideea ca eu si doamna Andronescu am porni un razboi impotriva domnului presedinte Dragnea. [...] Toata saptamana m-am ocupat cu deszapezirea, nu cu revolutii in partid".

Petre Daea: "Eu circul bine in Bucuresti, pentru ca sunt invatat cu patinajul. Toata viata mea am fost pe camp si stiu cum sa ma feresc si de groapa si de alunecus, altfel nu ajungeam la anii astia. [...] Bucuresti e o capitala frumoasa a tarii romanesti, pe care trebuie s-o respectam. [...] E atat de frumoasa incat nu merita sa vezi daca exista o groapa".

P.S. Intre citatele de mai sus, am strecurat unul care a fost intens distribuit in ultimele zile pe Facebook, dar care e, de fapt, o gluma. Multi s-au pacalit, fiindca nu e deloc strain de modul de exprimare al membrilor actualei majoritati. Stiti despre care e vorba?

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#declaratii politicieni, #balbe politicieni , #partid
Comentarii
Poza lucianp
lucianp
rank 5
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Autorul pune cateva fraze normale si cere cititorilor sa ce?