Ioana Basescu, refuzata "dintr-o eroare umana" de catre OSIM

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 16:10
4461 citiri
Ioana Basescu, refuzata "dintr-o eroare umana" de catre OSIM
Foto: Arhiva

Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a dat un aviz de "refuz provizoriu" pentru inregistrarea marcii "Miscarea Populara" solicitata in luna aprilie de Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui.

Potrivit site-ului OSIM, in ceea ce priveste starea legala a marcii "Miscarea Populara" este mentionat "ARP total/total refusal provisionally" (aviz de refuz provizoriu total - respectivul aviz putea fi si partial, daca se referea doar la anumite elemente ale marcii solicitate n.r.). De asemenea la capitolul "data acordare", se mentioneaza "nu exista informatii sau nu este cazul".

Ulterior, Ovidiu Dinescu, purtator de cuvant al OSIM, a declarat pentru NewsIn ca avizul de "refuz provizoriu" pentru inregistrarea marcii "Miscarea Populara" a fost emis dintr-o "simpla eroare de tastare", "o eroare umana" a unui functionar. El a precizat ca, in orele urmatoare, pe site-ul institutiei vor fi afisate informatiile corecte.

"A fost o eroare in baza noastra de date, acum rectificam greseala, speram ca in cateva ore sa se rezolve si pe site. Dosarul este in regula, este analizat pe fond, asteptam o decizie saptamana viitoare", a precizat Ovidiu Dinescu, purtator de cuvant al OSIM. "Daca nu se sesiza presa, eu nici nu as fi vazut. A fost o simpla eroare de tastare", a mai explicat el. Intrebat daca este vorba de o eroare de soft sau o eroare umana a unui functionar, oficialul de la OSIM a spus: "Da, a fost o eroare umana". Intrebat de asemenea daca cel care a gresit va fi tras la raspundere, Dinescu a spus ca se va efectua "o verificare".

Ioana Basescu a depus pe 11 aprilie 2011 cererea de inregistrare a marcii. In ceea ce priveste lista de produse si sau servicii pentru care a cerut inregistrarea, fiica cea mare a presedintelui a ales urmatoarele clase Nisa: 41- educatie, instruire, divertisment, activitati sportive si culturale; 42 - servicii stiintifice si tehnologice, precum si servicii de cercetare si de creatie, referitoare la acestea, servicii de analiza si de cercetare industriala, crearea si dezvoltarea calculatoarelor si a programelor de calculator; 45 - servicii juridice, servicii de siguranta pentru protejarea bunurilor si indivizilor, servicii personale si sociale oferite de catre terti, destinate sa satisfaca nevoile individului.

Presa a speculat dupa aflarea vestii ca Ioana Basescu cere inregistrarea unei marci cu rezonante politice ca "Miscarea Populara" este partidul care i se pregateste lui Traian Basescu pentru perioada de dupa cel de-al doilea mandat prezidential.

Ioan Oltean, despre Miscarea Populara si de ce PDL va face scor bun in 2012

In ultima vreme, zvonurile despre infiintarea "Miscarii Populare" s-au intetit, alimentate de declaratiile lui Sebastian Lazaroiu care a dat ca iminenta nasterea unei formatiuni de centru-dreapta in jurul PDL. Din PDL cel care a admis ca in partid se analizeaza inclusiv scenariul schimbarii numelui este Ioan Oltean, secretarul general al formatiunii.

"In PDL exista mai demult discutii legat de schimbarea denumirii partidului pentru a pune de acord cu noua ideologie pe care partidul o promoveaza, de partid de dreapta", a spus Oltean, miercuri la TVR Info.

In schimb, premierul Boc a fost mai rezervat in legatura cu ipotetica noua formatiune. "Astazi avem PDL, ce va decide PDL-ul pana in 2012 nu pot inca astazi sa spun cu siguranta", a afirmat el luni.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#partid ioana basescu, #miscarea populara inregistrare osim, #miscarea populara , #partid