Schimbarea la fata... a Romaniei

Sambata, 06 August 2016, ora 15:25
4400 citiri

Pentru Romania de azi, propaganda desueta potrivit careia singura solutie viabila pentru democratie sunt partidele politice actuale reprezinta o capcana ideologica intinsa de caracterele marunte propulsate conjunctural in varful piramidelor gelatinoase ale unor structuri partinice.

Daca dihotomia electorala se margineste la alternativa Blaga & Co - Dragnea si poporul, plus aschiile sarite in urma luptelor interne pentru putere discretionara, atunci nu-mi ramane decat sa ma declar... roman, iubitor de tara si sensibil la suferinta oamenilor.

Daca adevarul absolut iese numai dintre falci puhave si ochi bulbucati sau de sub mustati ranjite si priviri viclene, atunci nu-mi ramane decat sa ma consider... crestin, cu smerenie si cu frica de Dumnezeu.

Daca pentru scara principala placata cu marmura, cea a valorilor, pe care se urca greu, dar apasat, incet, dar sigur, s-a gasit o scurtatura rudimentara de incendiu, escaladata in fuga de oportunisti manati de instinct de conservare, ei bine, nu-mi ramane decat sa ma numesc... muncitor sau taran, truditor pentru simbrie si fauritor de belsug.

As defini aceste partide politice romanesti ca structuri oculte care protejeaza interese private, indreptate impotriva poporului roman, a invataturilor crestinesti si a ideii de progres prin munca.

Politicianismul de gasca este un mecanism perfid care exploateaza platitorul onest de taxe, care spoliaza intreaga societate obligata sa hraneasca acesti asa-zisi reprezentanti ai democratiei si care amputeaza rolul profesionistilor care prin truda lor duc, totusi, tara mai departe.

Cati dintre actualii politicieni sunt legati de structurile care ii hranesc prin ideologii, doctrine, dogme, cati dintre ei cunosc istoria curentelor politice din care provin partidele lor, cati ii cunosc pe marii inaintasi care s-au sacrificat pentru tara?

Care sef de partid politic de astazi cunoaste si face diferenta profunda intre liberalism, neoliberalism si socialism, social-democratie; care stie ce inseamna dezvoltare durabila si politica economica anticiclica; care are habar de politici sociale active, strategii antreprenoriale si programe de stimulare a inovarii si creativitatii?

Personal, nu am raspuns la aceste intrebari, dar stiu foarte bine, cu nume si prenume, care lideri de partid au capusat asfaltarile din Teleorman sau care din Bihor si Satu Mare, care politician a vandut flota sau care a amanetat resursele de petrol, iar lista poate continua la nesfarsit.

Intr-o tara ca Romania, in care avem munti atat de semeti si paduri racoroase, emanatii partidelor politice ne-au adus drujba; intr-o tara plina de zacaminte de aur si alte comori, politicienii au adus investitori din cutia postala; intr-o tara cu un patrimoniu cultural si istoric deosebit, homo politicus a adus maneaua si cocalarismul.

E momentul schimbarii la fata, al schimbarii profunde: politice, economice si sociale.

In mod natural - resurse, pozitie, acumulari - Romania are capacitatea sa fie o tara dezvoltata, cu o economie prospera si cu bunastare individuala.

Prin zabovirea dilematica in fata unei harti politice retrograde, prin incremenirea intr-un proiect democratic acaparat de populism si demagogie, prin tolerarea la nesfarsit a unor asa-zisi lideri alesi prin siluirea mecanismelor electorale, nu facem decat sa ne opunem dezvoltarii, prosperitatii, belsugului.

In noiembrie 2015, strada a dat o palma puternica politicii romanesti si am avut sansa inceperii unui drum lung si anevoios, dar increzator si datator de speranta, drumul schimbarii.

Pana acum a fost etapa de oprire si diminuare a efectelor unui politicianism fetid, cu implicatii tentaculare si actiuni anti romanesti. Efortul trebuie sa continue cu etapa constructiei; in noiembrie o sa se ajunga la cota zero, poate nu e mult sau poate nu e vizibil cat de important este, dar s-a realizat o fundatie solida pe care se poate construi corect, frumos, cu spor.

Nu ne putem intoarce, iar pe aceasta temelie sa inaltam iar bojdeuci de paianta, racordate la lumina data din prea-plinul unor imbuibati.

Schimbarea a inceput cu spalarea mizeriilor din trecut si trebuie sa continue cu o schimbare profunda care sa atinga spiritul, virtutile, morala, acele valente ale unui popor care ii asigura statornicia, devenirea si independenta.

Schimbarea la fata... e azi!

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#partide romania, #reforma politica Romania , #partid