Sebastian Ghita s-a inscris in PRU: Oricine si l-ar dori pe Ponta presedinte de partid

Marti, 30 August 2016, ora 12:40
11136 citiri
Sebastian Ghita s-a inscris in PRU: Oricine si l-ar dori pe Ponta presedinte de partid
Foto: Captura YouTube

Deputatul Sebastian Ghita s-a inscris in Partidul Romania Unita (PRU) spunand ca a simtit nevoia sa participe la o constructie politica in care sa poata spune ceea ce zic cetatenii. Totodata, el a apreciat ca invitarea lui Victor Ponta in formatiunea nationalista e o chestiune "corecta", pentru ca oricine si l-ar dori pe Victor Ponta presedinte de partid.

"M-am inscris in PRU pentru ca am simtit nevoia, ca multi alti oameni, sa particip la o constructie politica in care real putem sa spunem ceea ce ne zic cetatenii si sa aducem in dezbaterea publica ceea ce ne spun oamenii. Oamenii ne spun ca le e greu sa traiasca in tara lor, ca se simt chinuiti, ca au probleme cu locurile de munca, ca li se distrug afacerile. Lucrurile astea le spui greu intr-un partid ca PSD sau PNL ca, vezi Doamne, daunezi partidului", a declarat Sebastian Ghita pentru News.ro.

El a mai spus ca majoritatea celor care s-au inscris in PRU "isi doresc sa continue cariera politica si sa castige un nou mandat din partea romanilor" si a precizat ca nu va ocupa nicio functie in partid.

Printre cei inscrisi recent in partidul nationalist condus de Bogdan Diaconu, deputat si fost membru PSD, se numara mai mult fosti parlamentari PSD: Cristian Rizea, Mihai Sturzu, Ion Eparu si Daniel Savu, Marius Manolache, Camelia Khraibani, precum si fostul purtator de cuvant al Guvernului Ponta Mirel Palada.

Bogdan Diaconu a scris pe Facebook ca acum il asteapta in partid si pe "VP", facand referire la Victor Ponta. "De astazi suntem mai puternici, iar maine vom fi si mai puternici...il asteptam pe VP!", a scris deputatul.

Intrebat daca a discutat cu Victor Ponta despre o posibila plecare a fostului premier din PSD la PRU, Ghita a raspuns: "Nu am discutat. Domnul Ponta nu e in tara, din cate stiu. (...) Faptul ca Bogdan Diaconu i-a lansat aceasta invitatie lui Victor Ponta e o chestiune si importanta si corecta. Oricine si l-ar dori pe Victor Ponta presedinte de partid".

Citeste si ce spunea Victor Ponta despre o eventuala plecare din PSD si declaratiile lui Liviu Dragnea pe aceasta tema.

Ghita a mai declarat ca sunt discutii pentru ca PRU si PSRO, partidul infiintat si condus de Mircea Geoana, sa candideze pe liste comune la alegerile parlamentare din acest an.

"Presedintele Geoana a avut si dansul o astfel de optiune dupa ce s-a despartit PSD de dansul si au fost niste discutii care sa vizeze intr-adevar o cooperare politica. Mircea Geoana e o personalitate politica respectabila, cu experienta mare, care cunoaste bine realatia Statelor Unite cu Romania. Sa facem o lista comuna, sa prezentam o lista comuna pe care sa candidam toti, inclusiv domnul Mircea Geoana. Sa venim cu o oferta politica in fata cetatenilor", a declarat Ghita.

El a mai spus ca discutii vor exista cu toate formatiunile politice.

Intrebat daca, in acest caz, vor exista discutii si cu PSD, PNL sau PMP, Ghita a spus: "Dialogul e o chestiune absolut necesara, foarte importanta si in lipsa caruia apar tot felul de trasnai si de lucruri rele. Nu excludem nicio discutie, cu niciun partid".

Sebastian Ghita a demisionat din PSD in noiembrie 2014, spunand atunci ca intre el si Victor Ponta, care era presedintele PSD, exista o diferenta de viteaza, nu de continut intre ceea ce cred, ce gandesc. Ghita si-a anuntat demisia din PSD dupa o discutie cu Victor Ponta. Discutia a avut loc dupa ce Sebastian Ghita a sustinut public ca PSD trebuie sa se delimiteze de Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sebastian Ghita PRU, #PRU Victor Ponta, #Sebstian Ghita partid nationalist Diaconu , #partid