Conservatorii din Buzau raman fara sediu: Au datorii istorice

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 17:02
998 citiri
Conservatorii din Buzau raman fara sediu: Au datorii istorice
Foto: Jurnalul de Buzau

Sediul filialei judeteane a PC din Buzau, care se afla la parterul unui bloc, a fost inchis de reprezentantii administratiei locale. Conservatorii nu isi mai platisera chiria de cinci ani.

Spatiul in care functiona filiala judeteana a PC era oferit de Primaria Buzau, in baza unui contract de inchiriere, potrivit Romania TV, care citeaza Mediafax.

Seful Serviciului Administrarea Fondului Locativ din Primaria Buzau, Emil Serban, a precizat ca sediul a fost inchis din cauza unor restante istorice. Este vorba despre datorii in valoare de 19.000 de lei, din care 5.000 se refera la chiria neplatita, iar restul reprezinta cheltuieli de judecata si penalitati. Restantele au inceput sa se acumuleze inca din anul 2008.

Partidul Conservator, in pericol de evacuare din cauza datoriilor

"Am procedat la sigilarea sediului formatiunii politice respective, pentru care nu s-a mai incasat chiria de mai bine de cinci ani. Daca nici dupa aceasta sigilare a sediului nu se vor incasa restantele la chirie, conform legii, spatiul pus la dispozitie de Primaria Buzau urmeaza a fi evacuat si pus la dispozitia altui solicitant", a declarat Emil Serban.

Fostul presedinte al PC Buzau, Gheorghe Vlase, a dat vina pe noua conducere pentru aceasta situatie, spunand ca aceasta nu a respectat graficul de plata a restantelor la chirie. Graficul a fost realizat in anul 2012, dupa ce Vlase a preluat sefia filialei.

Topul datornicilor la RA-APPS: PSD, campionul la chirii neplatite

"S-a ajuns la aceasta situatie jenanta din cauza unei datorii mai vechi care nu s-a platit, e hotarare judecatoreasca. Cand am devenit presedinte, am facut un act aditional ca sa platim datoria istorica, ce data din 2008.

Eu am platit la primarie ca sa ne ramana sediul, dar din martie 2013, de cand am fost schimbat, ei nu au mai platit, nu i-a mai interesat, nu au stiut sa gestioneze cum trebuie treaba si s-a ajuns aici, s-a facut executarea", a explicat fostul presedinte al PC Buzau.

Reprezentantii municipalitatii au pus sigiliul pe sediu cu cateva ore inainta de desfasurarea unui simpozion dedicat implinirii a 164 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sediu PC Buzau sigiliu, #sediu PC Buzau inchis, #PC Buzau datorii chirie, #PC Buzau restante chirie , #partid