Creste numarul demisionarilor din ALDE

Sambata, 20 Mai 2017, ora 14:06
7191 citiri
Creste numarul demisionarilor din ALDE

Fostul copresedinte ALDE Sector 5 Dan Marian a anuntat, sambata, intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca demisioneaza din partid, pe motiv ca "nu accepta politica epurarilor dusa de Calin Popescu-Tariceanu".

Potrivit sursei citate, Dan Marian reclama "actiunile abuzive ale conducerii ALDE in ceea ce priveste congresul partidului si deciziile de excludere a lui Daniel Constantin si a celorlalti colegi care s-au opus actiunilor lui Calin Popescu-Tariceanu".

"Am decis astazi, dupa ce am vazut politica epurarilor dusa de Tariceanu la conducerea noului ALDE, sa demisionez din partid. Din pacate, episodul politic scris de Tariceanu in ALDE este unul trist. Si-a incalcat toate angajamentele politice, parteneriatele si cuvantul dat in fata celor care au pus umarul la constructia ALDE. Tariceanu este un om fara scrupule, si-a mintit toti colaboratorii politici pentru a-si atinge obiectivul, adica intrarea in Parlament si obtinerea conducerii ALDE pentru el si pentru Chitoiu.

Nu pot sa raman alaturi de oameni care calca in picioare democratia interna, norme elementare de bun simt si care practica abuzul in forma continuata. Drumurile noastre se despart pentru ca nu vreau si nici nu mai pot sa raman alaturi de un om in care am crezut inca de la formarea PLR", a afirmat Dan Marian, conform sursei citate.

El sustine ca vor parasi organizatia ALDE Sector 5 si alti membri proveniti din fostul Partid Conservator si din fostul PLR si se vor alatura lui Daniel Constantin in noul proiect politic al acestuia, impreuna cu alti parlamentari ALDE.

"Voi face in continuare politica, dar o politica asa cum merita romanii si locuitorii din Sectorul 5. La alegerile locale am obtinut peste 6% si votul oamenilor imi arata ca trebuie sa ma lupt in continuare pentru o politica echilibrata de centru. Cred in Daniel Constantin si in proiectul politic pe care il construieste astazi cu fosti colegi din ALDE. Sunt alaturi de ei si imi pun la dispozitie toata experienta politica si administrativa pentru a construi un partid sanatos de centru in Romania", a mai declarat Dan Marian, potrivit comunicatului.

Dan Marian a fost candidatul ALDE la Primaria Sectorului 5 la alegerile locale din anul 2016 si provine din fostul PLR, formatiune politica infiintata de Calin Popescu-Tariceanu, mai mentioneaza sursa citata.

Vineri, fostul fostul copresedintele ALDE Sector 1 Razvan Mitu si vicepresedintele filialei Cristian Cosmin au anuntat ca demisioneaza din partid impreuna cu fosta echipa conservatoare din organizatie.

Daniel Constantin, fost copresedinte ALDE, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ca este o presiune mare din partea celor care au fost alaturi de el timp de sapte ani pentru a pune bazele unei noi formatiuni, mentionand ca nu ii va dezamagi si ca termenul de doua saptamani pana la aparitia noului proiect politic este "realizabil".

Daniel Constantin confirma ca isi face alt partid si continua lupta la tribunal cu Tariceanu

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#demisii ALDE, #partid Daniel Constantin , #partid