Vicepremierul il aproba pe prim ministru in ce priveste lentoarea reformelor in Parlament

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 21:49
1612 citiri
Vicepremierul il aproba pe prim ministru in ce priveste lentoarea reformelor in Parlament
Membri ai Guvernului Florin Citu FOTO gov.ro

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, miercuri seara, ca impartaseste opinia premierului referitoare la lentoarea reformelor adoptate de Parlament si confirma ca s-ar putea ajunge la guvernarea prin ordonante de urgenta, din toamna, daca lcururile nu se schimba.

"Impartasesc nemultumirea premierului legata de lentoarea reformelor in Parlament pentru ca, intr-adevar, sunt foarte multe reforme pe care le-am promis - partidele din coalitie - si care nu s-au intamplat. Vorbim despre primari in doua tururi, vorbim de SIIJ, vorbim despre legile justitiei, pensiile speciale, legea educatiei sanitare, legea offshore. Sunt multe lucruri care au ramas in urma si inteleg nemultumirea premierului, impartasesc si eu", a declarat, miercuri seara, la Digi 24, Dan Barna.

Acesta a apreciat ca "pana acum s-a dat vina ca e perioada electorala in partidele din coalitie, e delicat".

"Cred ca niste asumari din zona guvernamentala vor deveni necesare, daca lucrurile nu se schimba (...) Din toamna, daca in Parlament lucrurile nu se schimba si vedem ca avem aceste legi in continuare blocate, vor fi necesare ordonante", a mai declarat Barna.

Intrebat daca parlamentarii nu respecta ce se decide in coalitie sau de unde vine blocajul, Barna a afirmat: "Nu. Ritmul reformelor este vazut diferit de partidele din coalitie. Asta face sa avem aceste restante despre care am vorbit. Desfiintarea SIIJ, care era agreata de toata lumea din coalitie, s-a blocat in Parlament in niste amendamente".

Premierul Florin Citu a afirmat, marti seara, ca sunt mai multe legi care au trecut de Guvern si in Parlament s-au blocat si trebuie gasita o solutie in acest sens. "De-acum incolo va trebui sa facem reforma prin ordonante alta solutie nu vad", sustine premierul.

Consilierii de probațiune, protest la Guvern. Nu și-au primit integral salariile de la începutul anului
Consilierii de probațiune, protest la Guvern. Nu și-au primit integral salariile de la începutul anului
Consilierii de probaţiune protestează, miercuri, la Bucureşti, fiind programată pichetarea Guvernului, dar şi un marş către Ministerul Justiţiei, Angajaţii reclamă că nu şi-au primit...
Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
Peste 20 de de deputați au rămas în Parlament în cei trei ani și jumătate de mandat, printre ei și noul primar al Sectorului cinci, Vlad Popescu Piedone. Dintre vechii parlamentari, 21 de...
#barna, #guvern, #vizibilitate, #reforma, #Parlament , #partid
  1. Cum ar putea schimba Elena Lasconi jocul pentru prezidențiale: ”Îi va crea probleme serioase lui Geoană”
  2. Alegerile ar putea fi modificate drastic în timp record. „După ora 7 dimineața, organizarea nu mai revine AEP”
  3. Legea cetățeniei, modificată. Soțul/soția poate deveni la cerere cetățean român după 10 ani de căsătorie în străinătate
  4. Rezultatele finale la alegerile europarlamentare. Pe cine trimit românii în Parlamentul European
  5. Opinie: Mâna invizibilă care-l tot salvează pe Iliescu
  6. Alegerile prezidențiale nu pot avea loc în septembrie, susține Nicușor Dan. "Campania electorală desfăşurată vara ar echivala cu ascunderea ei"
  7. Congres PSD pentru stabilirea candidatului la prezidențiale. Când va fi făcut marele anunț SURSE
  8. 1 milion de locuinte la prețuri de 35.000 de euro, în orașe mari. Promisiunea fantezistă a liderului AUR pentru românii care vor să se întoarcă în țară
  9. ”Toni Greblă este un pericol la adresa democraţiei”. Revocarea șefului AEP, cerută în Parlament
  10. Lovitură pentru românii care se angajează cu diplome false: ”Pentru minciună şi furt trebuie să existe consecinţe”