Dorin Cioaba anunta ca "primul partid politic al rromilor" a fost inregistrat la Tribunal

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 21:51
2070 citiri
Dorin Cioaba anunta ca "primul partid politic al rromilor" a fost inregistrat la Tribunal

Autointitulatul rege international al rromilor, Dorin Cioaba, a anuntat, vineri, ca Partidul Alianta Democrata a Rromilor (PADR), "primul partid politic al rromilor", a fost inregistrat, existand o sentinta definitiva in acest sens de la Tribunalul Bucuresti.

"Dupa multe luni de lupta putem spune ca avem primul partid politic, din lume, al rromilor. De la termen la termen, am intampinat tot felul de greutati, au fost si niste contestatii depuse de anumiti oameni care nu ne vor binele, apoi Tribunalul a tot solicitat unele modificari ale actului statut. Incet, incet, am dus la indeplinire toate cerintele, iar pe 17 septembrie a fost data sentinta prin care a fost dispusa inregistrarea in registrul partidelor politice a PADR.

Nu am facut pana acum niciun fel de declaratie pentru ca am vrut sa lasam sa ramana sentinta definitiva, sa nu fie cumva atacata. Aceasta sentinta nu a fost atacata, drept urmare partidul este la ora actuala legal constituit si putem sa ne mandrim ca, in premiera, avem un partid politic. Este un partid etnic, un partid al comunitatii de rromi", a declarat Dorin Cioaba.

El a explicat ca, prin infiintarea PADR, a dorit sa le ofere "tinerilor din comunitate un partid in care sa poata sa se inscrie, in care sa vina cu ideile lor, cu spijinul lor pentru a face ceva pentru comunitatea rromilor".

"Am avut foarte mari probleme cu partidele parlametare sau traditionale pentru ca nu au acceptat membri din randul comunitatii noastre de rromi sau, daca i-au acceptat, doar la nivelul de simplu membru. Nu exista oameni din comunitatea de rromi pusi in anumite functii, facand exceptie unii care s-au dezis de nationalitatea lor", a sustinut Dorin Cioaba.

El a afirmat ca ar fi vrut sa aiba un candidat propriu pentru alegerile prezidentiale, "chiar daca nu cu sanse reale, dar ca un botez al partidului, pentru a vedea daca rromii dau votul acestui partid".

In legatura cu alegerile prezidentiale, Dorin Cioaba a afirmat ca "oferta este cea mai slaba care a fost vreodata".

"Oferta politica este cea mai slaba care a fost vreodataa. Vedem politicieni care se deghizeaza in mascarici, isi pun casca. Fac referire la doamna Udrea, nu stiu la ce o ajuta daca va ajunge la Cotroceni, poate sa nu arunce oamenii cu pietre, cu sticle. Nici ceilalti candidati nu vor sa prezinte un program politic. Domnul Tariceanu nu vine cu nimic care sa ajute rromii. Domnul primar Iohannis nici atat, el e atat de sus ca n-are ochi pentru comunitatea de rromi", a spus Dorin Cioaba.

Intrebat ce parere are despre Victor Ponta, Dorin Cioaba a precizat: "Asteptam de la domnia sa un program. Eu, dupa parerea mea, ar fi candidatul care ar avea sanse reale sa ajunga presedintele Rromaniei, dar, daca isi doreste voturile noastre, este asteptat la masa tratativelor, in sensul de a prezenta un program pentru rromi".

Dorin Cioaba a precizat ca PADR are filiale in toate judetele tarii.

Actele de inregistrare a Partidului Alianta Democrata a Rromilor (PADR) au fost depuse, in 8 aprilie, la Tribunalul Bucuresti.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Partidul Alianta Democrata a Rromilor, #partid rromi , #partid