Editorial: Autostrada mantuirii neamului

Autor:
Miercuri, 20 August 2008, ora 09:39
2290 citiri
Editorial: Autostrada mantuirii neamului

Prin urmare, a inceput! Din acest moment din orice tomberon, din orice vale inundabila, de sub tejgheaua farmacistilor sau pe orice tronson de drum, fie ca este vorba despre trei metri intre doua localitati forestiere sau o bucata de autostrada (?) va rasari un ministru, un premier, un presedinte de partid.

Cinismul maxim este insa sa inspectezi aliniamentul navei amiral a drumurilor, autostrada. Constienti ca romanul e sensibil la categorie si injura ca un turc prins cu carne de vita alterata in galantar cand aude de asfalt, Calin Popescu Tariceanu si Ludovic Orban isi vor trage o foaie de parcurs si vor strabate cincinalul cu spume la gura, intrebandu-i pe drumari cam pe unde le era mintea in timp ce dormeau pe ei si nu-si respectau termenele de executie.

Orban asa, mai plapand, dupa cum ii este felul, dar imposibil de nebagat in seama de vreme ce pastoreste aorta economiei (cum e turcul, si pistolul), iar premierul mai vartos, incercand sa-i imite pe generalii din filmele lui Sergiu Nicolaescu. Exclus seria cu bravul comisar, ca omu moare - frumos, ce-i drept, cu o replica memorabila ("un fleac, m-au ciuruit"), dar tot da coltul.

Daca isi imagineaza Calin Popescu Tariceanu ca a fost perceput pana acum drept degraba contructor de autostrazi, iar romanii, vazandu-l printre utilaje, inspectand totul, de la curele de transmisie la tacheti, intreband de ce se uzeaza atata de repede supapa de distributie, vor fi multumiti, si-si vor spune ca nu e totul pierdut, e mai naiv decat credeam - peiorativ, deoarece la propriu inseamna si "sincer".

... Si cum s-a uitat poporul la televizor l-a zarit pe directorul de la Compania de Autostrazi, cu fruntea acoperita de lacrimi, rusinat si atata de intimidat de prestatia premierului-urmas al lui Apolodor din Damasc si ce si-a zis? "Tariceanu-i dracu gol, ia sa tinem minte si sa stampilam sageata la alegerile parlamentare!"...

Zilele urmatoare, premierul isi va urca suita in elicopter si va muia degetul si-n atmosfera de la autostrada "Transilvania", si-atunci sa te tii zborseala. Cat de multi bani s-au bagat in sosea si n-au facut aia nici 10 kilometri de autostrada, ca de ce nu se inteteste ritmul, ca de ce-i asa de scump?

Perfect adevarat, pentru cineva care uita ca renegocierea contractului cu Bechtel a durat nu an si jumatate, timp in care pretul materialor de constructii s-a dublat.

Iar la final, premierul ii va cere lui Orban planul cincinal de infrastructura, ala mostenit de la Radu Berceanu si Gheorghe Dobre, si va promite din nou populatiei peste 10.000 de kilometri de autostrazi in cinci ani.

Iar poporul, naucit de-atata generozitate, se va simti dintr-o data usurat, uitand ca daca trage linie dupa patru ani de guvernare ii ies la socoteala 46 de kilometri de autostrada insorita, si aia mosteniti de la odiosul Cabinet Nastase.

Cristian Mihai Chis

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#editorial, #autostrazi, #Nastase, #Tariceanu , #partid