Florin Zamfirescu: Nu sunt si nici nu voi fi membru al unui partid; sunt purtator de cuvant al Uniunii pentru Romania

Vineri, 26 August 2016, ora 17:31
5232 citiri
Florin Zamfirescu: Nu sunt si nici nu voi fi membru al unui partid; sunt purtator de cuvant al Uniunii pentru Romania
Foto: Facebook / Florin Zamfirescu

Actorul Florin Zamfirescu a declarat vineri ca nu s-a inscris in niciun partid politic, dar

a acceptat sa devina purtator de cuvant al Uniunii pentru Romania, alianta electorala alcatuita din PRM si Partidul Poporului.

"Sunt purtatorul de cuvant al Uniunii pentru Romania si membru al Grupului pentru Romania. Uniunea va avea candidati la alegerile parlamentare, dar eu nu sunt si nici nu voi fi membru al vreunui partid", a spus Zamfirescu.

Intrebat care sunt afinitatile sale cu ideologia celor doua formatiuni politice, actorul a raspuns: "Ei au afinitate cu ideile mele. Incercam sa aparam aceasta tara de multinationale, de furturi, de vanzari si, in ultima instanta, de distrugere".

Zamfirescu a adaugat ca nu a avut alte variante din care sa aleaga. "Toti politicienii sunt patati. Este nevoie de o noua clasa politica, alcatuita din oameni care-si iubesc tara", a mai spus Florin Zamfirescu.

Grupul pentru Romania, organizatie civica printre ai carei fondatori este si Florin Zamfirescu, s-a infiintat la inceputul acestui an. Un alt membru al Grupului este Constantin Cojocaru, presedinte al Partidului Poporului, infiintat in 2011. GPR isi propune elaborarea unui proiect de tara pentru Romania care sa fie axat pe restabilirea drepturilor de proprietate ale romanilor asupra tarii lor si apararea valorilor identitare ale natiunii.

Uniunea pentru Romania s-a constituit in aceasta luna ca alianta electorala intre PRM si Partidul Poporului, reprezentantii UpR urmand sa candideze la alegerile parlamentare pe listele PRM. Uniunea este deschisa si altor formatiuni politice, cu conditia ca acestea sa nu fi participat la guvernare pana acum.

#Florin Zamfirescu purtator cuvant PRM , #partid