Vochitoiu: Eu si majoritatea senatorilor PP-DD am demisionat din partid. Mergem la majoritate

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 14:03
2638 citiri
Vochitoiu: Eu si majoritatea senatorilor PP-DD am demisionat din partid. Mergem la majoritate
Foto: dcnews.ro

Liderul senatorilor PP-DD, Haralambie Vochitoiu, si majoritatea membrilor acestui grup au demisionat din partid, urmand sa se inscrie intr-o formatiune din actuala majoritate.

Haralambrie Vochitoiu sustine ca decizia a fost luata deoarece exista riscul ca grupul PP-DD din Senat sa se desfiinteze.

Potrivit lui Vochitoiu, decizia de a demisiona din PP-DD a fost una colectiva, majoritatea senatorilor acestui partid optand sa se inscrie intr-o formatiune din arcul guvernamental, al carui nume Vochitoiu a evitat sa il mentioneze in absenta unui comunicat oficial din partea respectivei formatiuni politice: "As dori ca acest partid sa oficializeze chestiunea aceasta, cu un comunicat oficial".

Vochitoiu a explicat ca a luat aceasta decizie pentru ca la Senat grupul parlamentar al PP-DD urma sa fie desfiintat.

"Aveam doua alternative - sa raman pe hol si sa fac naveta din Valea Jiului la Bucuresti si sa imi iau indemnizatia sau sa ma afiliez unui alt grup politic cu care sa duc inainte proiectele pe care le-am inceput si, din toate proiectele politice pe care le-am vazut, acest proiect politic unde m-am inscris mi s-a parut un proiect mai tanar si mai viguros, cu oameni seriosi, care au obiceiul foarte rar in politica sa se tina de o promisiune", a mentionat senatorul.

PP-DD a murit la Senat? Liderul de grup: E ca in banc, unii zic ca era fata mare...

Potrivit acestuia, un alt argument care a contat in a alege respectiva formatiune politica a fost faptul ca majoritatea colegilor sai au ales aceasta directie: "Sigur ca am fost un grup si am vrea sa ramanem un grup, cat mai mult si cat mai multi impreuna. Decizia aceasta a fost colectiva. Nu eu m-am ocupat sa ii dirijez intr-o anumita directie".

El a mentionat ca prefera sa vorbeasca despre demisia "majoritatii" membrilor grupului si plecarea lor catre aceeasi formatiune politica, in conditiile in care unii inca mai poarta discutii in acest sens.

Acesta a adaugat ca anterior deciziei de a pleca din partid a contactat conducerea PP-DD, cu care a dicutat "omeneste" si a lamurit lucrurile.

"Viata merge inainte. Daca vreodata vom putea fi de folos unii altora in plan politic, o vom face", a declarat Haralambrie Vochitoiu.

Conform Regulamentului Senatului, "un grup parlamentar poate fi constituit si poate functiona numai daca cuprinde cel putin sapte senatori, care au fost alesi pe listele aceluiasi partid, ale aceleiasi organizatii a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliante politice sau aliante electorale".

Citește și:
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la alegerile europarlamentare din 2024, a anunțat George Simion, liderul partidului, marți, 7 februarie, la Prima TV. ”Obiectivul partidului este să...
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....