Joseph Daul, presedintele PPE, critica modificarea Codurilor Penale: Un sistem independent de justitie nu e facut pentru ca doar unii sa beneficieze

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 14:48
3885 citiri
Joseph Daul, presedintele PPE, critica modificarea Codurilor Penale: Un sistem independent de justitie nu e facut pentru ca doar unii sa beneficieze

Joseph Daul, Presedintele Partidului Popular European (PPE), critica dur modificarile aduse Codurilor Penale de coalitia PSD-ALDE.

Coalitia condusa de socialisti si-a aratat adevarata fata, actiunile PSD-ALDE sunt incompatibile cu principiile statului de drept, cu tratatele europene, si sunt impotriva intereselor a milioane de romani cinstiti, spune Joseph Daul, intr-o declaratie remisa Ziare.com.

"Inca o data, coalitia condusa de socialisti (PSD-ALDE), si-a aratat adevarata fata. Este descurajator sa vezi ca o coalitie de guvernare a unui stat membru al UE schimba Codul Penal pentru a se asigura ca liderul lor si alti politicieni nu vor fi nevoiti sa raspunda pentru greselile lor.

Un asemenea comportament al coalitiei PSD-ALDE nu este nici pro-european, nici demn de o alianta de guvernare. Astfel de actiuni afecteaza lupta anticoruptie in Romania si buna functionare a Justitiei, in ansamblu. Mai rau, reformele de succes ale Romaniei dupa aderarea la UE sunt in prezent puse in discutie de actuala coalitie de guvernare", a declarat liderul PPE.

Daul atrage atentia ca "actiunile PSD-ALDE in ceea ce priveste sistemul judiciar sunt incompatibile cu principiile statului de drept, cu tratatele europene si se opun in totalitate intereselor a milioane de romani cinstiti".

Este de necrezut, spune presedintele PPE, ca "o majoritate de guvernamant dintr-un stat membru al UE, care detine Presedintia Consiliului UE, continua sa incalce, in mod frecvent, regulile si normele europene. In timpul detinerii Presedintiei Consiliului UE, guvernul roman ar fi trebuit sa fie un model al respectarii valorilor europene, dar, chiar din prima zi, nu a reusit sa o faca".

Daul: Un sistem independent de justitie nu este un lux si nu este facut pentru ca doar unii sa beneficieze de acesta

In declaratia de presa, Joseph Daul solicita Guvernului Romaniei "sa ia imediat masurile necesare pentru a pune in aplicare toate recomandarile Comisiei de la Venetia, precum si recomandarile Comisiei Europene prezentate in ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare. Un sistem independent de justitie nu este un lux si nu este facut pentru ca doar unii sa beneficieze de acesta, este o necesitate pentru o democratie cu adevarat functionala ce trebuie sa serveasca fiecarui roman".

In finalul declaratiei, seful PPE spune ca, avand in vedere situatia grava, "il felicit pe presedintele Klaus Iohannis pentru eforturile si initiativa acestuia de a organiza un referendum cu privire la evolutia sistemului judiciar din Romania".

Reamintim ca, in aceasta saptamana, proiectele de modificare a Codurilor Penale au fost votate de Camera Deputatilor, decizionala, dupa ce trecusera si de Senat.

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, nu a condus sedinta si nici nu a fost prezent la dezbatere, dar a venit la votul final.

"Este cea mai grava situatie din ultimii doi ani de zile din punct de vedere legislativ, pentru ca aceste modificari ii ajuta in mod substantial pe infractori", avertizase inainte de vot deputatul USR Stelian Ion.

Magistratii au evertizat ca modificarile aduse ii scapa pe infractori si dovedesc o totala lipsa de interes in privinta victimelor.

Si Comisia Europeana a reactionat dupa adoptarea modificarilor, avertizand ca daca autoritatile nu repun lucrurile urgent pe fagasul normal, CE va lua toate masurile necesare.

PNL si USR au atacat modificarile la Curtea Constitutionala.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Menumorut
rank 5
Orice absenta de la vot , este un vot pentru borfasii lui Dragnea.