Joseph Daul, presedintele PPE, critica modificarea Codurilor Penale: Un sistem independent de justitie nu e facut pentru ca doar unii sa beneficieze

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 14:48
4194 citiri
Joseph Daul, presedintele PPE, critica modificarea Codurilor Penale: Un sistem independent de justitie nu e facut pentru ca doar unii sa beneficieze
Foto: Facebook/ Joseph Daul

Joseph Daul, Presedintele Partidului Popular European (PPE), critica dur modificarile aduse Codurilor Penale de coalitia PSD-ALDE.

Coalitia condusa de socialisti si-a aratat adevarata fata, actiunile PSD-ALDE sunt incompatibile cu principiile statului de drept, cu tratatele europene, si sunt impotriva intereselor a milioane de romani cinstiti, spune Joseph Daul, intr-o declaratie remisa Ziare.com.

"Inca o data, coalitia condusa de socialisti (PSD-ALDE), si-a aratat adevarata fata. Este descurajator sa vezi ca o coalitie de guvernare a unui stat membru al UE schimba Codul Penal pentru a se asigura ca liderul lor si alti politicieni nu vor fi nevoiti sa raspunda pentru greselile lor.

Un asemenea comportament al coalitiei PSD-ALDE nu este nici pro-european, nici demn de o alianta de guvernare. Astfel de actiuni afecteaza lupta anticoruptie in Romania si buna functionare a Justitiei, in ansamblu. Mai rau, reformele de succes ale Romaniei dupa aderarea la UE sunt in prezent puse in discutie de actuala coalitie de guvernare", a declarat liderul PPE.

Daul atrage atentia ca "actiunile PSD-ALDE in ceea ce priveste sistemul judiciar sunt incompatibile cu principiile statului de drept, cu tratatele europene si se opun in totalitate intereselor a milioane de romani cinstiti".

Este de necrezut, spune presedintele PPE, ca "o majoritate de guvernamant dintr-un stat membru al UE, care detine Presedintia Consiliului UE, continua sa incalce, in mod frecvent, regulile si normele europene. In timpul detinerii Presedintiei Consiliului UE, guvernul roman ar fi trebuit sa fie un model al respectarii valorilor europene, dar, chiar din prima zi, nu a reusit sa o faca".

Daul: Un sistem independent de justitie nu este un lux si nu este facut pentru ca doar unii sa beneficieze de acesta

In declaratia de presa, Joseph Daul solicita Guvernului Romaniei "sa ia imediat masurile necesare pentru a pune in aplicare toate recomandarile Comisiei de la Venetia, precum si recomandarile Comisiei Europene prezentate in ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare. Un sistem independent de justitie nu este un lux si nu este facut pentru ca doar unii sa beneficieze de acesta, este o necesitate pentru o democratie cu adevarat functionala ce trebuie sa serveasca fiecarui roman".

In finalul declaratiei, seful PPE spune ca, avand in vedere situatia grava, "il felicit pe presedintele Klaus Iohannis pentru eforturile si initiativa acestuia de a organiza un referendum cu privire la evolutia sistemului judiciar din Romania".

Reamintim ca, in aceasta saptamana, proiectele de modificare a Codurilor Penale au fost votate de Camera Deputatilor, decizionala, dupa ce trecusera si de Senat.

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, nu a condus sedinta si nici nu a fost prezent la dezbatere, dar a venit la votul final.

"Este cea mai grava situatie din ultimii doi ani de zile din punct de vedere legislativ, pentru ca aceste modificari ii ajuta in mod substantial pe infractori", avertizase inainte de vot deputatul USR Stelian Ion.

Magistratii au evertizat ca modificarile aduse ii scapa pe infractori si dovedesc o totala lipsa de interes in privinta victimelor.

Si Comisia Europeana a reactionat dupa adoptarea modificarilor, avertizand ca daca autoritatile nu repun lucrurile urgent pe fagasul normal, CE va lua toate masurile necesare.

PNL si USR au atacat modificarile la Curtea Constitutionala.

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Joseph Daul PPE critica modificari Coduri, #Daul mesaj Coduri Penale, #vot Coduri Penale , #partid