Ziare.com

Legea finantarii partidelor, modificata de PSD: Banii obtinuti nelegal nu mai pot fi confiscati

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 17:47

   

Legea finantarii partidelor, modificata de PSD: Banii obtinuti nelegal nu mai pot fi confiscati
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul care modifica Legea finantarii activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, astfel incat sumele obtinute cu incalcarea prevederilor legale nu vor mai putea fi confiscate si directionate catre bugetul de stat.

Camera Deputatilor este for decizional, iar USR a anuntat in plen ca va ataca proiectul la CCR.

Acesta modifica Legea finantarii partidelor politice si campaniilor electorale abrogand articolele potrivit carora sumele primite cu incalcarea preverilor legale se confisca si se fac venit la bugetul de stat. Amendamentele care opereaza aceasta modificare au fost propuse de deputatii PSD.

Un alt amendament adus legii prevede ca "fac obiectul confiscarii numai sumele de bani care depasesc limitele maxime prevazute de lege pentru donatii, imprumuturi, contributii si cheltuielie electorale, cu exceptia sumelor neutilizate".

Tot la propunerea PSD suma alocata anual partidelor politice de la bugetul de stat este de cel putin 0,01% si cel mult 0,04% din PIB, iar pentru partidele politice care promoveaza femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocata de la bugetul de stat va fi majorata proportional cu numarul mandatelor obtinute in alegeri de candidatii femei.

In forma supusa modificarii, legea prevedea ca suma alocata anual partidelor politice nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile prevazute in bugetul de stat.

Un alt articol adoptat prevede ca se considera contraventie, daca nu a fost savarsita in astfel de conditii incat sa fie considerata infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 100.000 lei la 200.000 lei neindeplinirea de catre partidul politic a sarcinii de a utiliza sumele de bani primite ca donatii pentru achizitionarea cladirilor care au destinatia de sediu al partidului politic in termenul prevazut de lege.

Deputatii au decis ca anual, pana la data de 30 aprilie, partidele politice au obligatia de a depune la Autoritatea Electorala Permanenta "un raport sintetic" al veniturilor si cheltuielilor realizate in anul precedent si nu "unul detaliat", asa cum prevedea legea in forma supusa amendarii.

In forma adoptata, AEP are misiunea de a asigura organizarea si desfasurarea alegerilor si a referendumurilor, precum si indrumarea si ghidarea partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale, precum si a candidatilor independenti in respectarea legilor si a standardelor internationale in materie.

"In exercitarea rolului sau de control, activitatea de prevenire si indrumare prevaleaza in fata celui sanctionator", potrivit unui amendament depus de deputatul PSD Mircea Draghici (foto).
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4125 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ABERATIA SUPREMA:Partidele sponsorizate de la buget,max 0.04%!

SALUTARE!

Si daca promoveaza femei ,PROPORTIONAL.Adica ,de exmeplu 2% din PIB ,cat Bugetul pentru NATO?Fratilor,realizati de fapt ce face PSD?
Trece legal din Bugetul National fonduri catre partid!Evaziune ,se numeste!Repet Evaziune,mai ales in conditiile in care nu mai pot fi returnate sumele ilegale la Bugetul National.Nu mai mentionez, ca ideea de a sponsoriza Partidele de la Bugetul de Stat ,e Profund "original" romaneasca.
Iar "bugetarea" partidelor,nu-i de acum,dar PSD o "perfectioneaza".Caz unicat in lume!
O alta metoda autohtona intru infaptuirea marelui jaf!

HOTIA:Made in Romania!

Stima,
gg

 

Gata, s-a dat drumul si la spaga, mita si foloase necuvenite!

Bravo PSD! Programul de guvernare se aplica la virgula.

 

Traiasca lipsa de jena ! Traiasca dorinta de furat ! Traiasca

drakknea de partid ! Traiasca psd-ul sordid si morbid ...

Drace, ăsta e liber ?

http://www.mediafax.ro/social/dosarul-contractelor-de-consultanta-din-arges-constantin-nicolescu-deputatul-mircea-draghici-si-38-de-alesi-trimisi-in-judecata-de-dna-14896541

 

partidul hotilor nu se dezminte

oamenii cinstiti sunt obligati sa emigreze in timp ce in tara se inmultesc hotii si taraturile cele mai josnice - viitorul nu arata bine pentru aceasta tara - chiar nu mai exista in Romania forte responsabile care sa ne scoata din mizeria comunistilor?

 

Discriminare

"iar pentru partidele politice care promoveaza femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocata de la bugetul de stat va fi majorata proportional cu numarul mandatelor obtinute in alegeri de candidatii femei." Păi femeile sunt egalele bărbaților, ori sunt mai egale? Olguța mai propune reducerea varstei de pensionare pentru femeile care au născut n-șpe copii. Păi dacă bărbații nu pot naște ei să muncească pană sunt duși direct la groapă, nu ?! Femeile au stat acasă mii de ani, bărbații au muncit și murit in războaie pentru apărarea și bunăstarea lor. Egalitate nu a fost și nu poate fi. Știm de ce.
Dar nu ințeleg de ce trebuie promovate femeile prin lege in orice domeniu? Doar uitați-vă cate femei capabile avem fără să fie ajutate:
Elena Udrea, Rovana Plumb, Alina Gorghiu, Ecaterina Andronescu, Eba Băsescu, Carmen Daniela Dan, Raluca Turcan, Olguța Vasilescu, Elena Ceaușescu, Elena Lupescu, Alexandra Corina Băgaciu, Mara Mareș, Andreea Cosma ....
O intreagă constelație de doamne care au muncit și ... au fost alese! Asta fă să vorbim de directorii descentralizatelor din județe!
In rest hoția trebuie pedepsită ! Banii ilegali descoperiți trebuie confiscați și băgați la inchisoare vinovații.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor