Ziare.com

Maghiarii din Romania vor un partid nou - Partidului Popular Maghiar din Ardeal

Duminica, 05 Decembrie 2010, ora 11:30

   

Maghiarii din Romania vor un partid nou - Partidului Popular Maghiar din Ardeal
Adunarea generala a Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) l-a reales pe Tokes Laszlo in functia de presedinte al organizatiei, a votat hotararea privind infiintarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal si a cerut sa fie aleasa o alta data pentru ziua nationala a Romaniei.

Delegatii la Adunarea generala a CNMT s-au reunit sambata seara, la Odorheiu Secuiesc, in judetul Harghita. Cu aceasta ocazie,delegatii si-au ales conducerea organizatiei, Laszlo Tokes fiind reales in functia de presedintele, pentru un an.

Potrivit purtatorului de cuvant al biroului de presa al vicepresedintelui PE, Demeter Szilard, cu aceasta ocazie a fost votata si hotararea privind infiintarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA).

"CNMT nu se va transforma intr-un partid politic, delegatii Adunarii generale au mandatat conducerea sa puna bazele unui partid cu caracter colector care se va numi Partidul Popular Maghiar din Ardeal", a declarat Demeter Szilard.

Potrivit purtatorului de cuvant, adunarea generala a CNMT a considerat ca infiintarea unui nou partid este importanta deoarece niciunul dintre cele doua partide maghiare din Romania nu au indeplinit asteptarile maghiarilor, si anume obtinerea autodeterminarii, a autonomiei, a facultatii de stat in limba maghiara sau dreptul deplin de a folosi limba maghiara.

"Se doreste infiintarea unui partid intransigent, care va lupta pentru aceste valori, importante pentru comunitatile maghiare", a mai spus Demeter Szilard.

Sursa: rNews

Articol citit de 2853 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte bine!

Voturile maghiarilor se vor imparti intre UDMR si noua formatiune politica!Cum nici una nu va atinge pragul electoral de 5%,nu vor mai fi maghiari in Parlamentul Romaniei!Ungurii vor fi reprezentati de un singur deputat,asemeni celorlalteminoritati:turcii,lipovenii,armenii,ucraineeni,etc!

 

Guvernantii ar trebuii sa caste bine ochii.

Si asa udmr este un partid,nu o uniune,pe criterii etnice lucru de neintalnit nicaeri in lume.Acum vor un al doulea partid pe criterii etnice,in fapt o alta forta destabilizatoare,revansarda in parlamentul Romaniei;udmr militeaza deschis (prin santaj cu acordul pdl)pentru ruperea Romaniei,aveau nevoie de inca un ajutor legalizat.
Daca Germania renunta la euro se prabuseste UE si vor scoate capul naparcile revansarde.Pentru asta se pregatesc de pe acum si vor sa le cresca forta prin noi partide legalizate de tradatorii de neam(daca vor fi legalizate)

Ha,ha,ha!

Bine ca nu se numeste Partidul Muncitorilor Maghiar ca ar trebui sa se infrateasca cu Partidul Muncitoresc din Coreea de Nord.
Sau parca e deja unul infiintat si se numeste Partid "Conservator" Pur...Muncitoresc

Este greu de spus daca "maghiarii din Ardeal" vor, realmente, un...

...alt partid, sau este numai dorinta Parintelui Laci, care, pare-se, nu suporta sa aiba alt conducator, decat sfintzia sa! Poate asta e maniera in care fostul episcop reformat isi manifesta respectul si dragostea fatza de tara natala, Romania!

 

CONSTITUTIA ROMÂNIEI

art.1/5 In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.
art.30/7 Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica.
PROPUN ORGANELOR ABILITATE ANALIZAREA DECLARATIILOR,REFERITOARE LA ZIUA NATIONALA.

 

TU CREZI CA EURODEPUTATUL LUI PESTE PRAJIT

CUNOASTE CONSTITUTIA ROMANIEI ?!?!?!?

 

 

ioiiiiiiiiii

la noi se spune ca la omul prost nu-i fura caciula ca si-o pierde singur.........staipe langa el! uite asa se indeplineste sciziunea maghiarilor fara sa facem nimic,doar sa stam sa privim lupta interna pt conducerea maghiarilorcare spre bucuria mea in loc sa se intareasca se slabeste din inyerior! si uite ca mai apare un partid de lider pt ca sa nu-mi spuneti ca dupa ce a ratat cu pcm-ul(p civic maghiar)popa tokes isi faca partid dupa modelul prm,pdl.....oricum curentul din secuime nu prea inghite udmr-ul neschimbat de 20 de ani si fiecare se vor bate pt intrare in parlament si daca imparti 5% la 3.................NIHIL SINE DEO

 

si inca ceva...........

pot si eu din empatie cu popa tokes sa fiu si ioin daliu de 15 martie?multam!

Nu maghiarii din Romania vor un partid nou..

Domnul Tokes este ca ***,care da lapte mult dar da cu piciorul si rastoarna tot laptele.Il respect pentru ce a facut in 1989 dar nu sunt de acord ce face acum,cind suntem in UE.UDMR este un partid serios si o serie de ministri din acest partid isi fac datoria constiincos.Ce vrea domnul Tokes sa faca 2 dezbinari:intre maghiarii din Romania si dintre romani si maghiari.Acest lucru se intimpla in fostul lagar sovietic

 

COMUNITATE Dece refuzati sa-mi publicati comentariile?

Toate publicatiile ma accepta, voi nu.Care e motivul?

 

Va multumesc pentruca mi-ati rezolvat doleantele.

Imi cer scuze pentru cuvintul"***".

O "chestiune legala" in concordanta cu "ideologia sfintului duh" si astfel a sistemului patriarhal aflat actualmente la PUTERE, "doleanta" lui tochi,sfint aflat in exzercitiul functiunii dar care lucreaza acum sub "acoperire laica"

Asadar, ISTORIA(MAMA INTELEPCIUNII)consemneaza ca comnitatile(triburile)de fiinte umane insufletite si indoctrinate de Ideologia patriarhala si'au parasit PASNICA VIETUIRE si au trecut la acapararea de avutii prin forta si bestialitate de la COMUNITATILE aflate inca sub obladuirea ideologiei Matriarhale.
Din categoria pradatorilor Patriarhi facura parte "bunicutii" lui tochi cind detera peste Dacia Strabuna Pasnica si Pacifista,bogata in bogatii materiale si spirituale Demne si Drepte.
In timp, "mai marele" sistemului patriarhal si'a schimbat "politicile" de Guvernare ajunginduse la forma crestina de manifestare patriarhala,aceasta constind in marea "sa" dragoste fata de cei ce "napastuiesc si asupresc pe aproapele lor"PORUNCIND ca nimeni sa NU se impotrivesca acestora sub amenintarea PRAJELII la ROTISORUL vesnic.
Propaganda ideologie patriarhale a fost intre timp isusita si de daci, acestia au adoptat ideologia patriarhala in actul de guvernare sub conducerea lui zamolse,asa ca au fost printre primi care au adoptat si forma crestina de Guvernare patriarhala.
Data fiind IERTAREA "celor ce asupresc si napastuiesc" si sfinta porunca, NU VA IMPOTRIVITI ACESTORA,"bunicutii" lui tochi(un cuvint greu de pronuntat in romaneste in aceste conditii) isi INSUSIRA "iertarea" iar increstinati daci "neimpotrivirea".
Aceasta stare de suferinta(vietuire crestina)in care "frati crestini unguri NAPSTUIAU intr'u "iertarea" pacatelor lor pe frati lor crestini transilvaneni dura ceva vreme datorita "indelungatei rabdari" a sfintului tata fata de copilo maghiar(se intelege ca daca consecintele "iertarii" le'ar fi suportat tati si sfintii alta era socoteala).
Intru'n final au scapat de robia fratilor crestini unguri, daci, dar nu datorita "indelungei rabdari"care ar fi luat sfirsit ci datorita apelarii la DREAPTA IDEOLOGIE MATERNA ABANDONATA,CARE Nu permitea si NU permite Exploatarea omului de catre om sub nici o forma.
In loc de concluzie:Prin aplicarea Principiilor DREPTATII Inaitasi ca Horea,Iancu etc au scapat de "fericirea" trairii in iertare pe stramosii nostrii .
Nu tochi si acoliti sai sunt de vina ci Sistemul Patriarhal care permite ba mai mult porunceste suportarea acestor manifestari profund inumane si imorale,asta nu o spun eu ,eu doar am amintit consemnarile ISTORIEI si a Tristei Realitati cu care va si rog sa va "comfruntatii" pe cei ce aveti ceva de spus.

 

?????????????

de ce am senzatia ca vb ca si corneliu zelea codreanu??????????dar in mare ai dreptete,putin cam prea in dreapta (extrema)dar merge.NIHIL SINE DEO

ABERATII IN ROMANII

ABERATIILE ASTEA CU PRETENTZIILE EXAGERATE ALE UNGURILOR CARE-S IN ROMANIA DE 400 DE ANI SIA CU VOR REGIUNE A LOR E DIN CAUZA ABSENTEISMULUI ROMANILOR DE LA VOT! UNGURII MERG CA SI O ARMATA LA VOT, LA ROMANI JUMATE NU MERG! NORMAL CA LE IASA NISTE PROCENTE AIURITOARE, MULTI PARLAMENTARI SI ULTERIOR ..VOTURI CU CARE SA NEGOCIEZE! DIVIDE ET IMPERA! ASTA SE INTAMPLA CU ROMANII IN ZIUA DE AZI!!

 

Are Partidul Ardelenilor

De ce se mai oboseste sa-si faca un alt partid?Ca doar separatisti se gasesc si printre bastinasi,nu numai printre venetici

 

doar matematic

ma bucur ; de ce ? ; pai acel segment de populatie de 6% si ceva se va imparti la numarul de partidulete cu care ies ei in lume ; asta este partea buna a lucrurilor ; partea proasta e ca acest popa in ,,pelerinajul,, lui european nu ne reprezinta , nu ne apara doar da cu tamaie dupa noi ca dupa satana !

 

mars in ungaria

individul asta trebuie expulzat din romania ,e un pericol pt romania

 

Iarăsi ungurii vor ceva!Altceva ,dar...tot autonomie!

Un partid maghiar ala Ardealului!Partid colector,nu partid partid!Nu folosesc cuvintele autonom,autonomie si asta denotă că au citi DEXUL!
Autonom:care este liber,nu depinde de nimeni!?
Cred că nici pasărea nu face chiar ce vrea.Ceva legi,tot respectă si pasărea!
Autonomie: Dreptul unui stat de a se administra singur.
Adică,fără să-l "bombăne"din afară sau din interior cineva.
Dar tot autonomie este si dreptul unei minorităti de se administra singură,IN CADRUL UNUI STAT CONDUS DE O PUTERE CENTRALĂ!
Uite că la noi ,puterea centrală are in compo-
nentă si minoritatea.Dar care autonomie e mai prima,a
statului autonom,sau a minoritătii?
Spune Petre Ţutea că:omul autonom,nu e capabil a creea o ordine morală!Dar un stat?

 

Autoritatile,au cuvantul!!!

art.1/5 In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.
art.30/7 Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica.
PROPUN ORGANELOR ABILITATE ANALIZAREA DECLARATIILOR,REFERITOARE LA ZIUA NATIONALA.

O denumire ciudata de partid

Sa intelegem ca maghiarii se vor retrage din restul tarii si vor fi numai in Ardeal (altceva decat Transilvania in conceptia unora ).
Sau poate ascunde ceva mai subtil ?
Deja intentia de schimbare a datei pentru ziua nationala a Romaniei,spune multe pentru inceput.

 

Un nou partid al ungurilor este bine venit

Prin divizarea electoratului maghiar ,ungurii vor iesi din parlament si tara va scapa de santajele permanente ale UDMR.Cu cat va fi mai extremist noul partid,cu atat va pierde mai mult minoritatea maghiara.Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor