Frunzaverde, despre Miscarea Populara: modelul Berlusconi si diferenta de USL

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 18:11
2379 citiri
Frunzaverde, despre Miscarea Populara: modelul Berlusconi si diferenta de USL

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde spune ca, in viziunea sa, Miscarea Populara va fi, in primul rand, o alianta politica, nu o structura care sa sprijine din exterior partidul sau, dar ca nu va avea structuri exclusiv de dreapta.

Frunzaverde a mai explicat, pentru Ziare.com, ca si Polo della Liberta, structura cu care premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a castigat alegerile, avea aceeasi idee si includea miscari de stanga, insa declara ca Miscarea Populara va fi mai complexa.

"Este o alianta politica in primul rand, cu un program politic. E o dezbatere care are loc in partid, dar din punctul meu de vedere, care sper ca va fi si al partidului, Miscarea Populara va avea candidati proprii, care vor candida in numele Miscarii Populare", ne-a declarat presedintele Consiliului Judetean Caras Severin.

Intrebat daca vrea si UNPR in aceasta grupare, Frunzaverde, unul din cei insarcinati de partid cu realizarea proiectului, a spus "da, sigur" si a explicat ca acelasi sistem, de alianta a unor structuri de stanga in miscari preponderent de dreapta, a fost aplicat cu succes in Italia.

"Miscarea Populara este o grupare care va avea un program preponderent de centru dreapta. Vreau sa va spun ca Berlusconi a castigat de doua ori alegerile cu Polo della Liberta avand si doua partide de centru stanga in interiorul aliantei. Miscarea Populara va fi o structura mai complexa de a lui Berlusconi - va avea ONG-uri, grupari patronale si, sper, grupari sindicale si, mai ales, persoane fizice, care nu doresc sa fie inregimentate intr-o grupare politica, dar care sunt de centru-dreapta ca opinie si au ceva de spus in viata sociala si politica a Romaniei si care vor putea sa fie prezenti in aceasta alianta.

Nu este o inventie a noastra, Partidul Popular European e construit in acelasi fel - exista si persoane fizice, si grupari patronale si grupari sindicale", a mai spus Frunzaverde pentru Ziare.com.

El a refuzat sa precizeze care sunt partidele sau gruparile care vor fi abordate, explicand ca acestea vor fi contactate dupa ce PDL ia o decizie.

Ce propune si cand se face?

Intrebat cu ce se diferentiaza Miscarea Populara de USL, Frunzaverde a raspuns: "Cu deschiderea spre societate. USL e o grupare de trei partide, noi venim de o propunere de o structura care nu inseamna eminamente alaturarea unor partide. Dimpotriva, e o deschidere spre societate".

Prim-vicepresedintele PDL a indicat si data limita pana la care se realizeaza proiectul Miscarii Populare - "undeva pana la 15 decembrie se va consuma formarea acestei aliante".

Referitor la subiectul remanierii, Frunzaverde a spus ca nu s-a discutat in Biroul Permanent National al PDL si "institutional, nu exista".

Se pregateste Miscarea

Proiectul Miscarii Populare a aparut in dezbaterea publica dupa ce fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a inregistrat-o la OSIM.

Insusi seful statului a spus ca sustine acest proiect, ca o alianta ce va ajuta PDL la alegerile din 2012.

Ulterior, mai multi lideri ai PDL au sustinut si ei acest proiect, desi, la ora actuala, nimeni nu a spus clar pe cine ar mai include, cu exceptia principalului partid de guvernare.

Citeste si:
Cîțu se plânge că deputații și senatorii tremură de frig în parlament: "Încercaţi să vorbiţi cu primarul Bucureştiului"
Cîțu se plânge că deputații și senatorii tremură de frig în parlament: "Încercaţi să vorbiţi cu primarul Bucureştiului"
Preşedintele PNL și al Senatului, Florin Cîţu, a declarat joi, 9 decembrie, după ce a fost întrebat de ce este foarte frig în parlament, că situaţia este generată de problema furnizării...
Consecințele numirii omului de paie al lui Dan Voiculescu la CNAIR. "Consultantul Consitrans îşi face de cap"
Consecințele numirii omului de paie al lui Dan Voiculescu la CNAIR. "Consultantul Consitrans îşi face de cap"
Deputatul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, îi cere actualului ministru, Sorin Grindeanu, să se ocupe de proiectele mari de investiţii. Drulă spune că în ultimele trei...