Noua Republica este Alba ca Zapada?

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 21:38
6542 citiri
Noua Republica este Alba ca Zapada?
Foto: B1 Tv

Pe scena publica apare o noua miscare intitulata Noua Republica, infiintata de Mihail Neamtu dupa discutii cu Sebastian Lazaroiu. Sa fie aceasta mult promisa Alba ca Zapada?

Mihail Neamtu, fondatorul miscarii Noua Republica, a declarat, miercuri seara, la B1TV, ca este exclus ca o viitoare Miscare Populara sa includa personaje precum Dan Diaconescu sau Gigi Becali, de aceea este necesara formatiunea sa.

"Este exclusa orice colaborare cu figuri compromise ale traznitiei care includ, dar nu se limiteaza, la cei enumerati (n.red- Dan Diaconescu, Gigi Becali). O Miscare Populara care ar incerca sa inventeze roata democratiei, eventual de persuasiune crestin democrata, cu Gigi Becali si cu Dan Diaconescu, o asemenea initiativa este sortita esecului si este, in opinia mea, o insulta la adresa celor care vor noutate, o Noua Republica.

O Noua Republica pentru ca ne-am nascut la rascrucea care inseamna 1989, in sensul unei constiinte politice", a declarat acesta.

Din punctul sau de vedere, miscarea fondata de el se va ocupa tocmai de a atrage de partea partidelor de centru dreapta din Romania oameni valorosi.

"Partidele de centru dreapta nu reusesc sa atraga oameni buni in ceea ce fac, care aduc valoare in comunitatile lor. Ceea ce noi ne propunem este sa recrutam acesti oameni", a spus fondatorul Noii Republici.

Potrivit lui Mihail Neamtu, socialistii reprezinta cel mai mare pericol pentru Romania.

"Prima amenintare pentru Romania, in opinia noastra, este posibila revenire a socialistilor la putere, in 2012. Nu PDL este prima problema acestei noi contructii, este si in PDL o anumita problema", a precizat el.

Nou aparuta in scena politica, "Noua Republica" se autointituleaza drept "o platforma democratica prin care se reunesc, intr-o actiune coerenta si vizibila, sensibilitatile clasic-liberale, conservatoare si crestin-democrate si care se adreseaza cetatenilor de dreapta dezamagiti de structurile politice actuale din Romania".

"Noua Republica afirma categoric virtutile dreptei si necesitatea reintoarcerii la cetatean. Noua Republica refuza un destin mediocru pentru Romania. Revenirea stangii la putere in 2012 ar fi o lovitura letala la adresa reformei constitutionale si a modernizarii economice a tarii. Doar o participare in masa la alegerile din 2012 poate dejuca planul celor care au jefuit si care ruineaza Romania. Absenteismul favorizeaza abuzul si face jocul baronilor sau castei politicienilor. Noua Republica recomanda virtutea discernamantului: intr-un noian de minciuni si manipulari mediatice, adevarul abia mai poate fi intrezarit", potrivit imundo.ro.

A.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Noua Republica Alba ca Zapada, #Noua Republica partid Basescu , #partid