Manifestul dreptei: "Romani, sus inima! Romania are viitor"

Marti, 28 August 2012, ora 17:52
4757 citiri
Manifestul dreptei: "Romani, sus inima! Romania are viitor"
Foto: Ghimpele

Miscarile de dreapta din Romania vor lansa, miercuri, manifestul "Romani, sus inima! Romania are viitor", ceremonia de semnare urmand sa fie organizata in prezenta lui Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (ICCD), Aurelian Pavelescu (PNTCD), Mihail Neamtu (PNR) si Adrian Papahagi (FCD).

"Fundatia Crestin-Democrata va gazdui miercuri, 29 august 2012, la ora 16:00, ceremonia de lansare a manifestului "Romani, sus inima! Romania are viitor". Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (ICCD), Aurelian Pavelescu (PNTCD), Mihail Neamtu (PNR) si Adrian Papahagi (FCD) vor semna documentul prin care fortele politice si civice pe care le reprezinta se unesc pentru a construi alternativa la fortele trecutului, regrupate in USL", se arata intr-un comunicat al FCD.

"Am ascultat glasul societatii, am inteles nemultumirile si nazuintele cetatenilor romani, am luat nota de exigentele partenerilor nostri occidentali si suntem gata sa ne asumam imperativul acestui moment istoric.

Propunem societatii romanesti o platforma politica articulata in jurul valorilor de centru-dreapta.

Vom coagula energiile reformatoare, vom recladi increderea in domnia legii si in democratie, vom reda speranta in viitorul Romaniei europene.

Suntem animati de orientarile doctrinare ale dreptei populare europene, in pluralitatea sa de optiuni crestin-democrate, conservatoare si liberale.

In centrul platformei se afla o alianta electorala intre partide.

Aceasta este sprijinita de organizatii neguvernamentale menite sa capteze suflul civic de centru-dreapta existent la toate nivelurile societatii romanesti.

Scopul nostru imediat este castigarea alegerilor parlamentare.

Pe termen mediu si lung misiunea dreptei unite este consolidarea statului de drept, justitie pentru toti si prosperitate pentru fiecare.

Facem apel la toti oamenii vrednici care se recunosc in principiile de centru-dreapta sa vina alaturi de noi si sa sustina aceasta platforma.

Constructia noastra ramane deschisa pentru partide, organizatii si persoane care se revendica de la valorile noastre", sustin miscarile de dreapta, in manifest.

Documentul a fost anuntat in urma unei dispute intre Mihail Neamtu si Elena Udrea, cei doi lansand acuzatii fiecare in directia celuilalt.

Elena Udrea - atac la Mihai Neamtu si oda pentru Traian Basescu .

Neamtu a numit-o pe Udrea un actor politic lipsit de credibilitate, in timp ce fostul ministru al Turismului a spus ca liderul Noii Republici ar trebui sa invete mai multe despre binele comun decat ideile citite in carti.

S.R.

Citește și:
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după discuţiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer privind admiterea României în Schengen, că a fost una dintre cele mai tensionate...
Rareş Bogdan afirmă că Johannes Hahn reclamă presiuni asupra unor companii austriece din partea statului român. ”Este o acuzație cel puțin absurdă”
Rareş Bogdan afirmă că Johannes Hahn reclamă presiuni asupra unor companii austriece din partea statului român. ”Este o acuzație cel puțin absurdă”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a explicat miercuri, 7 decembrie, că oficiali austrieci au afirmat că şefi ai unor companii austriece din România s-ar fi plâns de ”presiuni” din partea...