Presedintele PNL sustine ca partidul sau vrea desfiintarea Sectiei Speciale in forma adoptata de Guvern

Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 19:04
1258 citiri
Presedintele PNL sustine ca partidul sau vrea desfiintarea Sectiei Speciale in forma adoptata de Guvern
Ludovic Orban, presedinte PNL FOTO Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca PNL sustine proiectul privind desfiintarea Sectiei speciale in forma adoptata de Guvern.

"Punctul meu de vedere legat de Sectia speciala este foarte clar. PNL sustine desfiintarea Sectiei speciale si dupa pozitia exprimata de Comisia de la Venetia in forma care a fost adoptata in Guvern", a spus Orban, la Parlament.

Presedintele PNL a facut aceste declaratii dupa sedinta coalitiei. Premierul Florin Citu nu a participat la aceasta sedinta.

Mesaj dur din partea ministrului Justitiei

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat miercuri la sedinta Coalitiei de guvernare ca aceasta functioneaza extraordinar de bine, mai putin la capitolul Justitie, iar UDMR nu respecta programul de guvernare.

"Coalitia functioneaza extraordinar de bine, mai putin capitolul Justitie. La capitolul Justitie, PNL, USR PLUS avem aceeasi opinie, in sensul in care saptamana viitoare ar trebui sa convocam sesiune extraordinara pentru desfiintarea SIIJ si refacerea competentelor asa cum spune si Comisia de la Venetia, cum prevede proiectul Guvernului. UDMR are alta opinie. Mi se pare total inacceptabil ca UDMR nu respecta programul de guvernare, incearca varianta de a pacali cumva electoratul in sensul in care ne facem ca desfiintam SIIJ dar il refacem in cadrul unei sectii din Parchetul General. Nu ne putem face ca respectam programul de guvernare", a sustinut Stelian Ion.

El a aratat ca, potrivit avizului Comisiei de la Venetia, SIIJ trebuie desfiintata, iar competentele procurorilor trebuie sa fie cele de dinaintea infiintarii sectiei, nu toate dosarele SIIJ sa fie trimise unei alte structuri, "sa fie facute exact aceleasi greseli ca in trecut".

"Sunt dezamagit. Observ ca UDMR merge aproximativ pe linia pe care a mers, din pacate, pentru ca a facut anumite compromisuri, dar doar pe jumatate, in sensul in care sunt de acord cu desfiintarea SIIJ, dar cu aceeasi Marie cu alta palarie. Este inacceptabil sa punem un amendament care prezinta riscuri de a reface SIIJ sub o alta forma, cu o alta denumire, cu o alta eticheta. Lucrul acesta este propus de colegii din UDMR. Nu poate fi acceptat", a afirmat Stelian Ion.

#Ludovic Orban presedinte PNL, #Sectia Speciala , #partid