Parintele Albei ca Zapada: Basescu - marinar cu experienta politica, Antonescu - un repetent locvace

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 08:43
4221 citiri
Parintele Albei ca Zapada: Basescu - marinar cu experienta politica, Antonescu - un repetent locvace

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu l-a validat pe Mihail Neamtu drept parintele Albei ca Zapada, dupa ce a fondat Noua Republica, o platforma politica sub sloganul "Miscarea prinde radacini".

"In mai putin de zece zile am strans peste 2.000 de semnaturi, dar numarul acestora creste in fiecare zi. Am fost supusi si unor atacuri internautice, suntem parodiati si calomniati cu sete. N-am initiat nici o campanie de strangere a adeziunilor. Semnaturile vin spontan, direct pe site. Cate adeziuni credeti ca au strans marile partide in ultimii doi ani?", spune Mihail Neamtu intr-un interviu pentru Puterea.

Tanarul scolit in Occident mizeaza si pe inscrierea unor politicieni deja consacrati.

"Doamna Monica Macovei s-a declarat favorabila demersului nostru, scriitorul Mircea Cartarescu si-a exprimat simpatia, iar fostul ministru al Muncii, domnul Sebastian Lazaroiu, a redactat o scrisoare de solidarizare cu Noua Republica. Sub anonimat, am primit mesaje de prietenie din partea unor politicieni (parlamentari) care si-ar dori oricand sa faca pasul, dar nu sunt inca pregatiti", a precizat Neamtu.

Isi doreste ca Noua Republica sa devina partid politic, lucru posibil "dar numai cu sprijinul cetatenilor, cand vom avea 25.000 de semnaturi".

"Republica va putea fi si un partid. Deocamdata ne organizam. Ceea ce conteaza este geneza spontana a procesului. Noua Republica a aparut prin rostogolirea pe net a unui manifest la care au aderat ulterior mii de oameni", a completat Mihail Neamtu.

Intrebat de cine se simte mai apropiat, de seful statului Traian Basescu ori de liderul PNL, Crin Antonescu, Mihail Neamtu a raspuns, mai mult retoric: "Daca ati fi parasutat intr-o jungla si ati dori sa scapati cu viata, dumneavoastra pe mana cui ati merge? Un marinar cu experienta politica sau un repetent locvace?".

"Crin Antonescu e cel mai inconsistent produs al liberalismului romanesc din ultimul secol si jumatate. Traian Basescu e un presedinte reformist, chiar daca a facut si greseli personale (in parte recunoscute, in parte nu).

Noua Republica vrea parlamentari fara imunitati, o noua Constitutie, drept de vot pentru romanii din strainatate, legea raspunderii pentru magistrati si o strasnica dieta pentru aparatul de stat, mult prea sufocant. Crin Antonescu s-a opus tuturor acestor modificari", a conchis Mihail Neamtu.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...