Ziare.com

Partidele au primit in 2016 aproape 10 milioane de lei de la stat - Liberalii isi puteau cumpara 80 de Dacia Duster

Luni, 15 August 2016, ora 14:09

   

Partidele au primit in 2016 aproape 10 milioane de lei de la stat - Liberalii isi puteau cumpara 80 de Dacia Duster
Partidele politice au primit in acest an de la stat aproape 10 milioane de lei.

Mai exact este vorba despre 9.849.312 de lei, arata un raport al Autoritatii Electorale Permanente.

Aceasta suma este echivalentul a 7.879 salarii minime pe economie.

Cele mai mari subventii au fost alocate PNL, respectiv 4.219.650 de lei, iar cele mai mici au mers la PNTCD - 29.952 de lei.

Banii primiti de PNL de la bugetul de stat le-ar fi permis liberalilor sa achizitioneze 1.622 de telefoane iPhone sau 80 de masini Dacia Duster.

Subventiile primite de PNL de la stat reprezinta, totodata, o treime din banii alocati de Primaria Bucuresti pentru constructia Catedralei Manturii Neamului, la solicitarea patriarhului Daniel.

PSD a primit de la bugetul de stat, in ultimele opt luni, 3.643.812 de lei, echivalentul a 2.915 salarii minime pe economie. Banii primiti le-ar fi permis social-demcratilor sa achizitioneze 1.400 telefoane iPhone sau 74 de masini Dacia Duster.

UNPR a primit de la bugetul de stat 1.398.601 de lei, suma care echivaleaza cu banii pentru achizitia a 537 de telefoane iPhone sau 28 de masini Dacia Duster.

ALDE a primit din luna februarie pana in prezent 330.526 lei, echivalentul a 127 de telefoane iPhone sau 6 masini Dacia Duster.

PNTCD a primit de la stat 29.952 de lei, bani care reprezinta echivalentul a 60% din pretul unei masini Dacia Duster.

PP-DD (186.824 de lei) si PC (43.212 de lei) au primit subventii de la bugetul de stat doar in prima luna a anului, ca urmare a dizolvarii formatiunii lui Dan Diaconescu si a fuziunii dintre PC si partidul format de Calin Popescu Tariceanu.

Sumele incasate de partidele parlamentare de la bugetul de stat au putut fi folosite, potrivit legislatiei in vigoare, pentru intretinerea si functionarea sediilor, plata personalului, activitati de propaganda si organizarea de activitati cu caracter politic, precum si pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare in tara si in strainatate, arata legea privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

Afla care sunt partidele si primariile cu datorii la RA-APPS. Guvernul a publicat lista debitorilor

Din banii incasati de la inceputul anului pana in prezent, partidele au putut aloca sume si pentru plata facturilor de telefon sau a cotizatiilor datorate organizatiilor politice internationale la care s-au afiliat.

Legislatia permite, de asemenea, investirea banilor primiti de la bugetul de stat in bunuri mobile si imobile, necesare activitatii partidelor, acoperirea cheltuielile de protocol, birotica, precum si cele necesare pentru campania electorala pot sa fie finantate din banii pe care partidele le primesc de la bugetul de stat.

Incepand cu anul 2008, partidele primesc subventia de la bugetul de stat prin bugetul Autoritatii Electorale Permanente si au obligatia sa inregistreze distinct in evidenta contabila proprie subventia primita.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

liberalii isi puteau lua 80 de duster

sau, la alegere, fo 4 loganuri din alea cu care tradiceanu si cristian david voiau sa doteze ministeru de interne, la sfarsitu mandatului celui mai de *** si de cacao guvern post-decembrist

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor