Partidul Noua Republica, lansat pe 23 iunie

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 23:15
9542 citiri
Partidul Noua Republica, lansat pe 23 iunie

Mihail Neamtu, liderul miscarii Noua Republica, a declarat ca partidul cu acelasi nume va fi lansat saptamana viitoare, pe 23 iunie, iar la lansare va participa, in calitate de invitat, Monica Macovei.

"In contextul disolutiei interne in mai multe zone ale PDL-ului, apare o noutate. Noutatea este aceasta a unui partid de centru-dreapta, care si-a depus actele la Tribunal, care are 30.000 de semnaturi, care are 40 de filiale si care se va lansa public peste o saptamana, pe 23 iunie", a declarat Mihail Neamtu, duminica, invitat la B1TV.

El a tinut sa precizeze ca europarlamentarul PDL Monica Macovei a acceptat invitatia adresata de fondatorul miscarii Noua Republica si a confirmat participarea la lansare.

Miscarea Noua Republica a aparut in toamna anului 2011, ca urmare a publicarii pe internet de catre Mihail Neamtu a unui manifest intitulat "Crez politic" si completat ulterior cu un "Manual de lupta".

Aparitia site-ului www.nouarepublica.ro a dus la constituirea unei comunitati online de mari dimensiuni si cu dezbateri intense.

Prima intalnire a simpatizatilor a avut loc pe 13 octombrie 2011, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti. Acolo a aparut si conceptul "Sapte pasi pentru o noua Romanie"

Pe 5 Noiembrie 2011, la Brasov, a avut loc Intalnirea Nationala a Sustinatorilor Noua Republica, asociata apoi cu "A doua Adunare Nationala", unde participantii au discutat despre o nevoie stringenta de reformare a clasei politice. Obiectivele identificate au fost transformarea miscarii in partid politic si intrarea in Parlament in 2012, ca singura modalitate de a influenta jocul politic in cadrul legal democratic.

La sfarsitul anului 2011 Noua Republica a dobandit personalitate juridica (Asociatia Noua Republica, cu sediul in Bucuresti), iar Mihail Neamtu a fost ales in mod formal Presedinte al asociatiei.

Cu ocazia celei de a IV-a Adunari Nationale Noua Republica, pe 3 martie 2012, Monica Macovei a tinut un discurs pe teme de combatere a coruptiei. Tot atunci s-a lansat Pactul Fiscal si Manualul de Identitate.

In martie 2012, Noua Republica avea deja 35 de filiale active, mii de membri si zeci de mii de simpatizanti in Romania si Diaspora.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...