Partidul Verde fuzioneaza cu Partidul Ecologist Roman

Joi, 21 Iulie 2011, ora 12:24
3161 citiri
Partidul Verde fuzioneaza cu Partidul Ecologist Roman
Foto: Arhiva

Partidul Verde (PV) si Partidului Ecologist Roman (PER) vor fuziona, formand, de miercuri, o noua alinata PV-PER.

Presedintele executiv al Partidului Verde, Mugur Mihaescu, si presedintele executiv al Partidului Ecologist Roman, Razvan Ioan Paunescu, vor semna, miercuri, protocolul de fuziune.

"In conditiile in care in Europa principiile ecologiei politice sunt in plina ascensiune, iar partidele verzi-ecologiste se bucura de rezultate electorale excelente, in situatia descrisa de sondajele de opinie care arata ca Partidul Verde impreuna cu Partidul Ecologist obtin 5% din voturile romanilor, Partidul Verde din Romania isi asuma rolul si responsabilitatea de a fi vectorul politic al miscarii ecologiste-verzi unite", se arata intr-un comunicat al PV, remis Ziare.com.

Una dintre conditiile noii aliante este ca partidul Ecologist Roman si Clubul Ecologist Roman sa anunte public faptul ca resping orice sustinere a proiectului de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana.

"De asemenea, Partidul Verde solicita Partidului Ecologist Roman sa asume public respectarea principiilor Chartei Verzilor Europeni, adoptand viziunea toleranta a verzilor europeni fata de minoritati si fata de principiile democratiei consensualiste", se mai arata in comunicat.

Prima etapa a acestei fuzini este sustinerea de catre cele doua partide a candidatului Mircea Dolha pentru Camera Deputatilor din Colegiul nr. 2, Baia Mare, in alegerile partiale din 2011.

"Castigarea alegerilor de la Baia Mare va reprezenta succesul noii formatiuni care va rezulta din fuziunea PER-PV si nu va fi meritul exclusiv al unuia dintre cele doua partide. Protocolul de sustinere a candidatului comun sta la baza intentiei de fuziune a celor doua partide: Partidul Verde si Partidul Ecologist Roman", conchide comunicatul.

D.R.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...