PC intentioneaza sa se desprinda de PSD

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 16:27
2168 citiri
PC intentioneaza sa se desprinda de PSD
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, anunta intentia partidului sau de a rupe alianta cu PSD si de a constitui, pana la finele acestui an, "grupuri parlamentare distincte, la nivelul Camerei Deputatilor si Senatului".

In prezent, Partidul Conservator este reprezentat in Parlament de 3 deputati, Bogdan Ciuca, Sergiu Andon, Florea Damian, si un senator, Dan Voiculescu.

"Singurul lucru care, in acest moment, ne leaga de social-democrati sunt grupurile comune constituite la nivelul Parlamentului, precum si mandatul europarlamentarului Sabin Cutas, care face parte, asa cum stipuleaza protocolul, din Grupul socialistilor europeni.(...)

Consider ca tema publica referitoare la o eventuala rupere a aliantei dintre PC si PSD are la baza trei chestiuni: Referindu-ma la prima dintre acestea, vreau sa va spun ca, de la preluarea mandatului de presedinte al PC, am insistat ca partidul sa isi manifeste constant individualitatea, prin actiuni si mesaje distincte de cele ale colegilor social-democrati. Este si normal sa fie asa, deoarece viziunea noastra doctrinara, de centru-dreapta, este diferita de cea a PSD, un partid eminamente de stanga.

A doua chestiune pentru care scena publica aminteste de o eventuala rupere a acestei aliante pleaca de la discursul public al PSD cu privire la PC, care a facut ca anumiti membri conservatori sa fie oarecum revoltati si iritati. Nemultumirea membrilor conservatori a plecat si din momentul in care social-democratii au decis, unilateral, sa intre la guvernare alaturi de PD-L si, mai mult decat atat, nu au respectat protocolul semnat cu PC.

In fine, a treia chestiune face referire la intentia anuntata a PC de a-si constitui, pana la sfarsitul anului, grupuri parlamentare distincte, la nivelul Camerei Deputatilor si Senatului, lucru care, daca se va intampla, ar duce, in mod natural, la ruperea aliantei", a declarat Daniel Constantin intr-un interviu acordat pentru Agerpres.

In ceea ce priveste o posibila alianta cu PNL, Daniel Constantin a respins deocamdata ideea, afirmand ca PC trebuie sa isi manifeste individualitatea, chiar daca isi doreste o relatie buna, corecta si apropiata cu PNL si PSD, impotriva "raului cel mai mare", reprezentat de PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Daniel Constantin conservatori, #alianta PSD PC, #grupuri parlamentare partidul conservator , #partid