Pierdut dreapta politica, o declar nula (Opinii)

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 15:55
2422 citiri
Pierdut dreapta politica, o declar nula (Opinii)
Foto: Vidu

In ideea in care USL nu poate constitui o posibilitate valida pentru bunastarea Romaniei, nici Alianta Romania Dreapta (ARD) nu promite a fi altceva decat un nou PDL cu o alta rochie.

Pe liderii USL ii cunoastem prea bine, Crin Antonescu si Victor Ponta. Al doilea a luat-o putin (mai mult) pe aratura in timpul campaniei de detronare a "tiranului", insa, in ultima perioada, da semne de revenire.

Daca Victor Ponta si-a revenit sau nu ramane o intrebare, insa cel putin in mediul public pare mai temperat si matur decat celalalt co-presedinte al USL.

Crin Antonescu, devenit mai social-democrat decat social-democratii, stie ca ultimul sau tren catre un mandat la Cotroceni pleaca fara el. Liberalul pare enervat la culme, ajungand sa aiba diferende publice chiar si cu colegul de alianta Victor Ponta.

Atat de departe pare Antonescu dispus sa mearga doar pentru a reusi sa doarma iar in matasurile de la Cotroceni. Asta desi USL este tinut pe umeri de PSD, marea parte a electoratului fiind social democrat.

In acest context politic, ARD (care s-a stins ca si flacara unei lumanari) a mentinut sperantele schimbarii pentru o foarte scurta perioada de timp.

Compromisul PDL, o asociere cel putin nefericita

Forta Civica, Fundatia Crestin Democrata, PNTCD si Noua Republica au recurs la un compromis gigant, un compromis prin care le sunt anulate slabele sanse in privinta unui rezultat decent la parlamentare prin asocierea cu PDL.

Desi a fost intens promovata schimbarea, politica facuta cu oameni integri, ARD vine cu haine vechi, purtate si raspurtate, prin integrarea PDL.

Desigur, aici a fost facut un compromis enorm, caci fara PDL ar fi ramas doar cu notorietatea lui "Horia" Neamtu si a formatiunilor din componenta ARD, care este infima. Un compromis facut pentru numele, brand-ul si recunoasterea publica a PDL-ului.

Numai ca in acest fel si-au pierdut putinii alegatori care ar fi votat pentru ceva complet nou, nu pentru ceva reciclat, frumos impachetat si prezentat drept o alternativa a eternei clase politice a ultimelor guvernari.

In ARD pot fi regasiti toti democrat liberalii - Videanu, Berceanu, Udrea, Blaga, Boc si altii, care au avut nenumarate sanse de a face mai mult pentru Romania, insa au esuat.

Episodul Neamtu - MRU: Daca tu nu ma vrei, eu te vreau!

Scandalul dintre Noua Republica, reprezentata de liderul ei Mihail Neamtu, si Forta Civica, reprezentata de Mihai Razvan Ungureanu, este inca proaspat.

Vazand ca Noua Republica a fost indepartata de la discutiile din cadrul ARD, pe motiv ca nu este constituit ca si partid politic, avand un proces in acest sens, Neamtu a denuntat ca din gura de sarpe abuzul care se petrece, atribuindu-l oamenilor lui MRU.

Bineinteles ca in ciuda tradarii celor din Forta Civica, Neamtu a dorit cu fervoare sa ia parte la Alianta Romania Dreapta, avand sansa ca PDL sa faca din Noua Republica un brand putin mai cunoscut, macar atat cat e mai cunoscut "Horia Neamtu" decat "Mihail Neamtu".

Nimic nu e nou si totul este vechi

Mihail Neamtu a sustinut ca inregistrarea Noua Republica, blocata de doua contestatii depuse la Tribunalul Bucuresti, este blocata de structuri guvernamentale, una dintre plangeri fiind de la un numar de fax ce apartine Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), institutie aflata in subordinea Guvernului.

Nu pot decat sa ma amuz la ideea ca USL s-ar chinui macar sa saboteze Noua Republica si pe "Horia" Neamtu, care prin satele din Moldova sau prin catunele din Gorj este o enigma.

O idee la fel de penibila precum cea a USL-ului, in viziunea caruia presa occidentala lucreaza in serviciul lui Traian Basescu si deserveste interesele acestuia.

Se observa totusi o trasatura veche si la oamenii politici noi: acuzatiile politice fara acoperire. Ne-am obisnuit ca fiecare om politic ajuns la DNA, trimis in judecata, cercetat, sa-si motiveze necazurile de natura penala prin cliseul "comanda politica".

Acelasi cliseu este folosit si de MIhail Neamtu: inregistrarea Noua Republica nu este posibila din cauza sabotajului unei institutii a Guvernului Ponta.

Din pacate incep sa cred ca nu se poate construi o clasa politica noua, decat prin eradicarea celei vechi. Oamenii politici noi, tinerii care apar astazi pe scena politica sunt pana la urma crescuti in mediul politic propagat de alde USL si PDL, deci cu greu pot fi altfel.

In lipsa unei stangi capabile sa duca Romania mai departe, iata ca am pierdut si dreapta politica. O declar nula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#politica dreapta stanga alegeri, #politica constructie dreapta, #politica USL ARD , #partid