Propuneri de vicepresedinti ICR din partea PDL si USL

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 21:38
2823 citiri
Propuneri de vicepresedinti ICR din partea PDL si USL
Foto: Romania TV

USL, PDL si Uniunea Muzicologilor au depus luni la Biroul Permanent al Senatului propunerile pentru doua functii vacante de vicepresedinti ai ICR.

PDL ii propune pe Vlad Paunescu si Adriana Popescu, USL - pe Stefan Mitroi si Octavian Mihail Sachelarie, iar alta propunere, Stefan Gheorghiu, vine din partea Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicologilor din Romania (UCIMR).

Din partea USL, Mitroi este scriitor si ziarist, actualmente lucreaza ca freelancer si este colaborator permanent al ziarului Jurnalul National, iar Sachelarie este directorul Bibliotecii Judetene "Dinicu Golescu" Arges si lector universitar la Catedra de Jurnalism a Universitatii din Pitesti.

Popescu Adriana, din partea PDL, este directorul Departementului strategii culturale de la Teatrul National I.L.Caragiale din Bucuresti, in 2003-2009 a fost director al Institutului Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin, iar in 1998-2001a fost atasat cultural al Ambasadei Romaniei la Bruxelles. Vlad Paunescu este presedintele si directorul general al "Castel Film", unde este unic actionar, el fiind si producator de film si membru al Uniunii Cineastilor din Romania.

Stefan Gheorghiu, propunerea UCIMR este membru fondator al unor Formatii Camerale Romane precum Orchestra de camera a Filarmonicii "George Enescu" si din 1993 reprezinta Romania in cadrul The Black Sea Chamber Orchestra, fiind seful partidei viola.

Comisiile de cultura si externe din Senat urmeaza sa audieze candidatii la doua functii de vicepresedinte al ICR, dupa care propunerile vor intra la vot in plen. Andrei Marga a fost numit de Senat, la 11 septembrie, in functia de presedinte al ICR, fara sa treaca prin audierile din comisiile de resort.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#partide vicepresedinti ICR, #PDL USL propuneri ICR, #vicepresedinti Instittutul Cultural Roman , #partid