Protocol de colaborare intre PNTCD, aripa Ciorbea, si Asociatia 21 Decembrie

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 08:42
2311 citiri
Protocol de colaborare intre PNTCD, aripa Ciorbea, si Asociatia 21 Decembrie

Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), condus de Victor Ciorbea, si Asociatia 21 Decembrie, condusa de Teodor Maries, au semnat sambata un protocol de colaborare.

Victor Ciorbea a declarat la finalul sedintei Comitetului National de Conducere (CNC) ca protocolul este primul pas in noua constructie a dreptei romanesti.

"Primul pas in noua constructie politica a dreptei romanesti - Calea Dreapta - il reprezinta incheierea protocolului de colaborare cu Asociatia 21 Decembrie, condusa de Teodor Maries.

Dorim sa construim, impreuna cu Asociatia 21 Decembrie, cu alte formatiuni civice care s-au remarcat dupa decembrie 1989 in lupta anticomunista, o platforma politico-civica prin care sa le oferim romanilor o alternativa politica, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa opteze intre cele doua (n.r. - formatiuni politice) intre care opteaza de 21 de ani", a spus Ciorbea.

El a adaugat ca proiectul nu se va limita doar la Asociatia 21 Decembrie si ca impreuna cu Teodor Maries vor avea loc discutii si cu alte organizatii ale societatii civile, pentru a fundamenta noua platforma civica.

In ceea ce priveste o colaborare sau alianta cu alte partide de pe scena politica romaneasca, Ciorbea a aratat ca dupa cateva luni se va face o analiza in functie de care se vor lua decizii.

"E prematur si necinstit sa spunem ca mergem cu x sau cu y. (...) La ora actuala tinta noastra este de a construi aceasta alternativa. (...) Credem si speram ca vom reusi sa atragem o buna parte din imensul electorat nehotarat (...) tocmai prin solutiile concrete pe care noi le dam si prin faptul ca dorim sa promovam si la nivelul conducerilor de partid, organizatiilor oameni cu un nivel deosebit de moralitate", a sustinut el.

Teodor Maries a tinut sa precizeze ca cele doua formatiuni - 21 Decembrie si PNTCD - colaboreaza de peste 20 de ani, multi membri ai asociatiei fiind membri ai partidului si a sustinut ca are relatii bune si cu alte partide, care s-ar putea alatura proiectului.

"In nicio campanie nu a existat nicio decizie de a sprijini pe cineva. Este prima data cand s-a pus problema pentru a participa la o constructie civico-politica. Vreau sa cred ca dupa decizia care va fi luata de conducerea Asociatiei sambata va veni randul unei alte asociatii, din Timisoara", a spus presedintele Asociatiei 21 Decembrie.

"Am o relatie foarte buna cu Partidul Ecologist si Partidul Verde, Forta Civica (...) si nu este exclus sa discutam si cu aceste doua partide. (...) Nu s-a pus si nu se pune problema unei aliante cu partidele mari. Acest lucru va fi hotarat de conducerea PNTCD, vom avea un cuvant de spus si noi, dar noi nu putem sa mergem cu cei care au tras in noi. Cand spui PNTCD spui 21 Decembrie si spui detinuti politici. Acestea trei nu avem cum sa ne despartim niciodata'', a subliniat Teodor Maries.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ciorbea Calea Dreapta, #PNTCD Asociatia 21 Decembrie , #partid