Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD, de ce urasti acest popor?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 18:14
26095 citiri
PSD, de ce urasti acest popor?

PSD a reusit performanta remarcabila sa scoata din nou romanii in strada. Este greu de estimat cati au iesit sambata seara pe o vreme nu tocmai prietenoasa. Pentru ca la asemenea proteste, mai ales in conditiile date, este intotdeauna un flux permanent de plecari si veniri. De aceea estimarea mea este ca numarul total al participantilor a sarit cu mult de 100.000.

Ma intreb cum ar fi stat lucrurile daca dl Iohannis nu abandona in fata PSD si duminica ne-ar fi prins cu un presedinte in conflict cu Liviu Dragnea caruia, in baza Constitutiei si a Deciziei CCR nr.80 din 16 februarie 2014 ii cerea sa faca alta nominalizare pentru functia de premier, una cu care PSD sa nu-si bata joc de tara.

Chiar mai credeti in scenariul SF ca PSD ar fi infruntat poporul, probabil si mai numeros, de dragul dnei Dancila?

Dar uite ca spre deosebire de liderii ei, romanii nu au abandonat Romania si luminitele s-au aprins din nou luminanad cerul intregii tari.

Si nu am nicio indoiala, absolut niciuna, ca la fel ca anul trecut, suntem de-abia la inceputul mobilizarii. Stiti de ce? Pentru ca, in opinia mea, PSD uraste acest popor, si toate deciziile lui denota aceasta ura, pe care romanii incep sa o simta tot mai adanc, tot mai dureros.

Cat de mult trebuie sa urasti un popor pentru a fi dispus sa-i joci soarta la ruleta? Sa actionezi impotriva justitiei, constient ca actiunile tale pot sa afecteze grav viitorul acestei tari, sa provoace sanctiuni impotriva Romaniei, care se vor traduce cu siguranta in banii de care tara asta ar putea beneficia, dar si posibil afectari ale drepturilor romanilor in Europa, pentru ca asa pateste o tara ce se autodegradeaza.

Cat de mult trbuie sa urasti un popor pentru ca dupa ce i-ai promis cresteri salariale, sa il aduci in situatia de a castiga mai putin? Si pentru ca topaiala ta fiscala poate provoca scaderi de salarii, ceea ce se va vedea in cateva zile.

Si pentru ca inflatia pe care ai redeclansat-o cu populismul tau fara acoperire va eroda toate veniturile, inclusiv ale pensionarilor carora le plangi ipocrit de mila. Si pentru ca politica ta inepta a dus la cresterea accelarata a dobanzilor si a cursului leului spre disperarea tuturor celor care au credite, adica imensa majoritate.

Cat de mult trebuie sa urasti un popor pentru a-ti bate joc de el cu Formularul 600 care are doua mari categorii de efecte? Pentru cei care castiga bani multi extrasalarial va insemna o birocratie in plus, drumuri, stres, potential de eroare pe care desigur nu vei pregeta sa o sanctionezi drastic.

Pentru cei care castiga putin, adica in zona pragului de 22.800 de lei pe an, de la care incepe calvarul, la alergatura se adauga si pierdere mare de bani. Internetul este plin de simulari care arata cazuri in care omul va datora mai mult decat castiga si chiar fara sa castige, pentru cei care nu vor mai avea anul acesta veniturile pe care le-au avut anul trecut.

De exemplu, un om care anul acesta nu va mai avea contractul de drepturi de autor sau nu va mai primi dividendele de care a beneficiat anul trecut, va fi totusi obligat sa plateasca pentru ele, ca si cum le-a incasa in continuare. De unde? Sau invers, cineva care anul trecut nu avea contract/dividende, dar are anul acesta, nu va plati niciun ban.

Iar Formularul 600 ar trebui depus pana pe 31 ianuarie, nici pana acum nu exista norme de aplicare, angajatii ANAF insisi habar nu au ce sa explice oamenilor, consultanii fiscali au pareri contrare, totul e un haos pe pielea, banii si nervii oamenilor.

Care oameni? Aceia care sunt corecti, care isi declara veniturile, care sustin cu darile lor salariile celor care-si bat joc de ei. Pentru ca evazionistii nu au asemenea dureri de cap.

Sunt doar cateva exemple, dar exemplele urii PSD impotriva acestuia popor pot continua pe pagini intregi.

Dar exact ura aceasta pe care o transmit oamenilor, chiar si propriului electorat, ii va pierde probabil pana la urma. Din cauza ei, luminitele nu numai ca nu se vor stinge, ci vor fi din ce in ce mai multe, indiferent cate abandonuri si cate tradari va trebui sa infrunte.

Pentru ca acest popor trebuie sa se apere in fata urii PSD.

Si as vrea sa nu mai aud vreun politician din opozitie care macar sa sugereze ca vina pentru ca am ajuns aici e a poporului care nu a votat in 2016 minunatele lui liste. I-am vazut pe cativa sambata seara incercand sa stoarca ceva popularitate prin prezenta la manifestatii. Foarte bine ca s-au dus, dar ar fi bine sa ramana discreti.

Treaba lor e sa se constituie macar acum intr-o redutabila forta alternativa votabila ca un potential bine, nu ca un rau mai mic.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#protest luminite Bucuresti, #proteste Romania ianuarie, #masuri economice PSD , #partid
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
pt ca ei au venit pe tancurile sovietice si doar vorbesc romaneste !